03.09.2020.

21:32

Foto:

Vesti

ZORAN ĐORĐEVIĆ: Vučić ima podršku vlade, ali i građana Srbije

Srbi sa KiM su svesni toga da će Vučić svojom upornošću i hrabrošću na pravi način da predstavlja Srbiju i da će se boriti za njihov miran i dostojanstven život, rekao je Ðorđević Tanjugu.

Svesni su, navodi, i da će pregovori u Vašingtonu takođe biti teški.

- Ono što je bitno, kako je i predsednik rekao, to je da moramo da se okrenemo ekonomiji i na neki način da kroz ekonomska pitanja otvorimo ove razgovore. Oni će svakako biti teški, ali ima punu podršku svih nas - rekao je Ðorđević.

FOTOGRAFIJE IZ BELE KUĆE! Ovakav raspored sedenja NIKAD NIJE BIO! Da li se ovde najbolje vidi PRITISAK NA SRPSKU DELEGACIJU?! (FOTO)

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Deklaraciju o podršci aktivnostima predsednika Republike Aleksandra Vučića koje se odnose na razgovore sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini. 

Kako se navodi u dokumentu, polazeći od ranije utvrđenih principa da će predstavnici Srbije kroz pregovore težiti iznalaženju sporazumnog i sveobuhvatnog rešenja za KiM, Vlada podržava aktivnosti predsednika Aleksandra Vučića povodom predstojećih razgovora Beograda i Prištine 3. i 4. septembra u Vašingtonu, koji će se održati pod pokrovoteljstvom američkog diplomate Ričarda Grenela.