Autor: Informer.rs

04.09.2020.

11:00

Foto:

Vesti

VUČIĆ U VAŠINGTONU SAČUVAO KOSOVO I OMOGUĆIO VELIKE INVESTICIJE! Osnivač Kongresa srpsko-američkog prijateljstva nema dilemu!

Predsednik Vučić je na sastanku u Vašingtonu održao lekciju i pokazao kako se na jedan mudar i državnički način brane nacionalni interesi zemlje.

Njegova vizija i liderstvo je prepoznata od strane američke administracije i vrlo je važno sto će se danas u prisustvu predsednika Trampa potpisati sporazum Beograda i Prištine koji tretira ekonomska pitanja i saradnju.

Predsednik Vučić već nekoliko godina zagovara tezu da su ekonomska saradnja, slobodan protok roba, ljudi i kapitala preduslovi za postizanje nekog kompromisnog rešenja u budućnosti. Amerikanci smatraju da je Vučić napravio ogromne rezultate u sferi ekonomije i zbog njega i Srbije su na razgovor došli najveći američki fondovi kojo računaju na Srbiju i smatraju je glavnom investicionom destinacijom kao što su Development Finance Corp, Millenium Challenge Corporation, Export-Import Bank.

Takođe, Vučić je još jednom dao do znanja svima da jednostrana rešenja nisu moguća i šta je crvena linija za Srbiju kada je u pitanju KiM a ujedno dogovorio nova ulaganja u ekonomiju o infrastrukturu i pri tome ojačao pozicije kod Grenela, Trampa i cele administracije.

Jednom rečju Vučić je za Amerikance ozbiljan lider sa rezultatima i sve ovo pokazuje da računaju na Srbiju i poštuju posle toliko godina naše pozicije zahvaljujući liderstvu i rezultatima predsednika Vučića.