04.09.2020.

19:43

Foto:

Vesti

VUČIĆ JOŠ JEDNOM OPRAVDAO NAŠE BEZREZEVNO POVERENJE! Srpska lista: U VAŠINGTONU JE OTOVORENA NOVA EKONOMSKA I POLITIČKA EPOHA!

- Srpski narod na Kosovu i Metohiji zahvalan je predsedniku Vučiću na tome što je, uprkos pritiscima, uspeo da iz sporazuma ukloni tačku o uzajamnom priznanju Srbije i Kosova. Predsednik Srbije je ovim zapušio usta svim nevernim Tomama i lažovima koji su ga optuživali za to da razgovorima u SAD ojačava samoproglašenu kosovsku nezavisnost - navela je Srpska lista.

Predsednik Vučić je svojom odlučnoću, kompetencijom i odgovornošću prema sopstvenoj državi i narodu izdejstvovao sporazum kojim je Srbija istovremeno unapredila svoje odnose sa SAD, ali i otvorila perspektive za uređivanje odnosa Beograda i Prištine na racionalnim osnovama i principu kompromisa, a ne na nečijim nerealnim očekivanjima, smatraju u ovoj stranci.

- Aranžmani dogovoreni u Vašingtonu jesu povod za radovanje i građana Kosova i Metohije, bez obzira na njihovu nacionalnost, i građana centralne Srbije, jer otvaraju vrata za povezivanje, te uređenje odnosa na principu uzajamne saradnje i koristi, umesto na principu favorizovanja jedne a ponižavanja druge strane - navodi se u saopštenju.

VUČIĆ SE BORIO PATRIOTSKI I LAVOVSKI! Goran Vesić: Ovaj sporazum donosi ekonomsku buddućnost Srbiji!

U Srpskoj listi smatraju da je veoma dobro što su Beograd i Priština potpisali odvojene sporazume sa SAD, jer će, kako navode, SAD na taj način biti pouzdan garant sprovođenja potpisanog, a potpisnici dodatno obavezani na konstruktivnost.  

- Svi žitelji Kosova i Metohije imaće nesumnjivu korist i od ulaska Prištine u režim mini-šengena i od infrastrukturnog povezivanja sa centralnom Srbijom, jer ovaj prostor će, umesto crne tačke na ekonomskoj karti evrope, imati šansu da postane jedno ekonomski dinamično područje, što će verujemo osigurati sigurniju, prosperitetniju i izvesniju budućnost novim generacijama -stoji u saopštenju ove stranke.

U Srpskoj listi posebno zadovoljstvo izražavaju zbog činjenice da je sporazum o ekonomskoj normalizaciji tretirao i pitanje zaštite srpskih manastira na Kosovu i Metohiji, njihov fizički opstanak i zaštitu od bezakonja, te antipravnog i anticivilizacijskog delovanja.

- Nadamo se da je, zaslugom predsednika Vučića, u Vašingtonu danas otvorena jedna nova ekonomska i politička epoha koja će rezultirati, ne samo dinamičnijim ekonomskim razvojem regiona, već i trajnom zaštitom srpskih interesa na Kosovu i Metohiji - stoji u saopštenju Srpske liste.