04.09.2020.

20:57

Foto:

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Državnik kakvog od Pašića nismo imali!

Svojom mudrom politikom u maniru šahovskog velemajstora predsednik Srbije sve ove godine uspeva da brod naše kolektivne sudbine sprovede kroz sve silne belosvetske bure, scile i haridbe a da se nijednom nismo ni slupali ni nasukali. Još od prvog "kosovskog sastanka" u Briselu u oktobru 2012. godine, preko osporavanog Briselskog sporazuma za koji se ispostavilo da je najbolji i najčvršći garant srpskih interesa u južnoj pokrajini, do poslednje, ovonedeljne pobede u Beloj kući predsednik Vučić je uvek i na svakom mestu za svoj narod i državu izvukao najbolje i najviše što je u datom trenutku bilo moguće.


Čovek koji je Srbiju kao uvaženog partnera vratio na sve najvažnije svetske diplomatske pozornice, svojim za srpskog političara endemski retkim geostrateškim talentom uspeo je u onome što se mnogima, gotovo svima činilo apsolutno nemogućim - Beograd je danas saveznik i bliski prijatelj i sa Vašingtonom i sa Briselom, i sa Moskvom i sa Pekingom, ali i sa Parizom, Berlinom, Istanbulom, Jerusalimom, Tokiom, Nju Delhijem... Naše državne "akcije" danas u svetu vrede neuopredivo više nego bilo kada za vakta slobista i dosista. Srbija se konačno, pod Vučićem, u najvećem delu planete izborila za status pouzdanog partnera koji ne pravi, nego rešava probleme.


I upravo zato Vučića ovako i ovoliko mrze u regionu. Napadi na predsednika posledično su proporcionalni njegovim i našim, srpskim diplomatskim i ekonomskim uspesima. Samo je sreća što više niko ozbiljan u Evropi i svetu ne veruje u zvečeće laži koje gotovo svakodnevno dolaze iz Podgorice, Prištine, Zagreba, Sarajeva, Skoplja, baš kao što niko iole kredibilan više ne zarezuje ni propagandističke laži beogradske žute ološ-elite.


Elem, veličanstveni trijumf Vučićeve državne politike u Vašingtonu pretvoriće Srbiju u bogatiju državu. Imaćemo svi zajedno više investicija, više posla, više para. A to onda znači i više politike, pa i više opcija za rešavanje našeg najvećeg, kosovskog problema.