08.09.2020.

12:57

Foto:

Vesti

Član Predsedništva SNS Aleksandar Jovičić: Vučić je u Vašingtonu održao lekciju iz diplomatije

- Đilas, Tadić, Jeremić i njihovi tajkuni i mediji, zajedno sa političarima i medijima u Prištini i delom hrvatskih proustaških medija i organizacija, napadaju sporazum koji je u ime srpske delegacije potpisao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. To je zapravo najbolji dokaz da je vašingtonski sporazum dokument kojim je Vučić podigao Srbiju za još jednu lestvicu na međunarodnoj poziciji, a njima srušio kule od laži i iluzija da će se desiti priznanje nezavisnosti Kosova - navodi Jovičić.

On napominje da je Vučićevom lekcijom iz diplomatije i patriotizma u Beloj kući, "Đilasu i njegovim tajkunima izbijen iz ruku poslednji adut i sada bukvalno nemaju gde osim da histerično napadaju sve što je vezano za posetu Vašingtonu, ne bi li umanjili Vučićev uspeh". 

- Dok su Đilas, Jeremić i Tadić vladali Srbijom, najveći zagovornik i promoter kosovske nezavisnosti bile su SAD, a oni nisu uradili ništa da se to promeni. A i zašto bi bilo šta menjali i time ugrožavali svoje pozicije, jer najvažnije je bilo puniti privatne račune i račune firni njihovih tajkuna. Najvažnije je bilo gomilati bogatstvo, a borba za lični profit bila je ispred svake druge, diplomatske i borbe za nacionalne interese - kaže Jovičić.

Danas, kada je, kako napominje, Aleksandar Vučić svojom politikom, od najjače svetske sile, koja je insistirala na albanskoj nezavisnosti, napravio partnera koji ravnopravno sa jednom malom Srbijom razgovara u Beloj kući, bez ucena i ultimatuma, tzv. opozicioni lideri, ne biraju sredstva da taj uspeh dezavuišu, ne razmišljajući o posledicama po srpski narod na Kosmetu i ugled Srbije u svetu. 

- Da imaju i malo morala i ljudske časti Vuk Jeremić, Boris Tadić i Dragan Djilas trebalo bi da se izvine građanima Srbije, jer su oni glavni i isključivi krivci za diplomatske, pa i ekonomske gubitke vezane za Kosovo. Da se izvine za sve svoje diletantske poteze, od negativnog mišljenja Međunarodnog suda pravde u Hagu koje je Srbija dobila zahvaljujući njima do ukidanja administrativnih prelaza na Jarinju. Poslednji koji imaju prava da drže lekciju o Kosovu bilo kome, a ponajmanje Aleksandru Vučiću su oni - naglašava Jovičić i zaključuje:

- Predsednik Srbije još jednom je opravdao poverenje koje mu je dala većina građana Srbije i učinio nas ponosnim jer smo u najmoćnijoj zgradi na svetu, Beloj kući, dočekani kao ravnopravni, dostojanstveni balkanski lideri i partneri SAD.

BONUS VIDEO:

RECI MI KAKO ZVONIŠ, DA TI KAŽEM KO SI! Evo šta melodija koju koristite na mobilnom telefonu govori o vama!

UPOZORENJE PROFESORA TIODOROVIĆA: Početak školske godine je prelomni trenutak!