10.09.2020.

20:59

Foto:

Vesti

NA NAJTEŽEM MESTU REKAO SAM "NE"! Vučić o moratorijumu od godinu dana: PRIŠTINA MOŽE SAMO DA SANJA NEZAVISNOST! Bez nas ne mogu da je dobiju!

 

Priština ne može da traži nova priznanja

- U sporazumu piše da ne mogu da traže novo priznanje, osim Izraela koji je Amerika naterala da prizna. Ne zaboravite, ovih godinu dana znači da ne mogu ni da sanjaju nezavisnost, a bez nas ne mogu ni da je dobiju, niti će je ikada dobiti. Ako Izrael prizna, suviše su velika sila, mi ne možemo da utičemo na to. Hajde da vidimo koliko zemalja je priznalo Kosovo u vreme bivše vlasti, a koliko u poslednjih pet ili osam godina, a koliko zemalja je povuklo priznanja. Pa mi vi recite ko je uradio bolji posao za Srbiju - pitao je Vučić.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Sep 10, 2020 at 11:07am PDT

Rekao sam NE

- Na najtežem mestu sam umeo da kažem ne. Rekao sam i Hotiju i evropskim zvaničnicima i u Beloj kući, nikada se to neće desiti. O međusobnom priznanju se ne pregovara. Ne mogu da stignem da odgovorim na sve laži koje oni iznose. Želim da našoj deci ne ostavimo konflikt. Možete vi mene da smenite, možete da mi pretite, nema problema, ali nikad vam neću dozvoliti da Srbiju oterate u ćošak. Da vidimo šta je to što Srbija dobija, što Srbi na Kosovu dobijaju. Kako to da Srbi nigde nemaju to pravo koje su svi drugi imali. Sa druge strane, ne smete da uvodite zemlju u sukobe, a morate da obezbedite svom narodu prava koja su i drugi imali. Za Srbe ne važe ista pravila. Kaže Petar Petković iz Kancelarije za KiM da Srbi imaju 60 odsto imovine. Pa neće nam priznati ni 0,6 odsto imovine. EU ne želi uopšte da se bavi time - kaže predsednik.

A šta je još rekao predsednik Vučić o potpisanom sporazumu u Vašingtonu, kao i o razgovoru i izvinjenju koje je dobio od ruskog predsednika Vladimira Putina pročitajte OVDE.