10.09.2020.

21:35

Foto:

Vesti

VUČIĆ I PRVA SVETSKA LIGA! Bili smo članovi regionalne balkanske lige, prosečan tim, A SADA SMO U SVETU NAJVEĆIH!

Ali, ima jedna stvar koju niko nije pomenuo, a koja je suštinski izuzetno važna. Najvažnija zapravo. 

U proteklih sedam dana predsednik Srbije se video sa predsednikom Amerike Donaldom Trampom, sa šefovima EU, a telefonom je razgovarao sa predsednikom Turske Erdoganom, predsednikom Ruske Federacije Putinom i sutra ima najavljeni telefonski razgovor sa premijerom Izraela Netanjahuom, na to će većina vajnih lidera opozicije i domaći analitičari reći: Pa šta, video se do sada i sa Putinom i sa Erdoganom i sa Netanjahuom bezbroj puta, sa ovima i EU može kad god hoće maltene, a taj Tramp, pa dobro sad je predsednik Amerike ali Vučić i od ranije ima to dogovoreno da se vide.

Informer

E o tome se ovde radi. O licemerju, o podrazumevanju, o našoj dvoličnosti i o jadnosti onih koji su pre Vučića vodili Srbiju. Da se viđa samo sa regionalnim liderima bilo bi "Ej, Vučiću mani se Bakira i Zaeva, hajde se ti vidi sa ovima iz EU".

Da je samo sa liderima EU bilo bi "Hajde, Vučiću otiđi kod moćnog Putina kad si faca". Kad se Vučić vidi sa Putinom bezbroj puta onda se upravo tako i komentariše "Dobro Vučiću Putin ti je prijatelj, hajde kod Trampa kad si ozbiljan igrač.

PENZIONERIMA NOVA JEDNOKRATNA POMOĆ, SKAČE I MINIMALAC?! Predsednik Vučić najavio sjajne vesti!

Kad ode kod Trampa, onda ide rečenica "E, pa, Vučiću mi bi smo to malo drugačije i na lepšoj fotelji..." Nema kraja.

Informer

Da dodamo Si Đipina, predsednika Kine, Vučićevog ličnog prijatelja? Nema potrebe. Sve je jasno. Do 2012-te nije nas bilo na mapi interesovanja velikih svetskih sila. Bili smo članovi regionalne balkanske lige, prosečan tim.

A Vučić je paralelno gradio bolju Srbiju, snažio ekonomski, vojno, gradio odnose sa svima u svetu. I vratio nas u Prvu svetsku ligu. Čuj vratio? Pa nikad tamo nismo suštinski bili. Jeste Titova SFRJ, ali niko mimo toga tako visoko nije izdigao Srbiju! Niko. Dok se nije pojavio taj isti Vučić. Dok se neki naš klub ne plasira u Ligu Šampiona svi kukaju, pljuju, ocrnjuju. I svi govore "Ja bih to drugačije".

Pa videli smo gde su nas doveli i u koju ligu strmoglavili Đilas, Jeremić, Tadić i Mlađan Đorđevic Đilasov kum. Ostavili nas vezanih rulu u bankrot provaliji. Sad kad je malo standard porastao i raste, kad nam niko olako vojno ne preti, a svaka šuša se zaletala na nas, sad kad smo tu da pričamo o preticanju Hrvatske po BDP (Hrvatske koja je članica EU i ima iza sebe moćne EU fondove), sad kad smo u Prvoj svetskoj ligi, mi mali autsajderi, mi koji realno jos snage nemamo za sve te velike utakmice, ali se ponosno borimo, sad se to svima podrazumeva!

Informer

Ne podrazumeva se, narode! Ne podrazumeva! Vučić je našao u sebi, u svakome od nas u svom narodu i svojoj zemlji, snage i volje da izgura rezultat, da se bori i istraje, da nas uvede u velike utakmice. Jesu li teške? Jesu! Jel ima neprijatnih i nedozvoljenih udaraca? Ima. Je li prijatno kad nas zgaze nekim teškim rezultatom? Nije. Ali bez velikih utakmica nema ni velikih sšampiona! A u lokalnoj ligi smo dosta tavorili. I uvek se lako vratiti na taj nivo. Ali hajde da navijamo, da se borimo, da podržimo, da ne zabijamo klipove u točkove, da ne tražimo mane svaki minut treneru koji nas je uveo u svet najvećih. Da pobeđujemo kad možemo. I da se zajedno stisnemo i držimo jedni uz druge dok ne osnažimo i za te najjače. Živela Srbija.