11.09.2020.

21:11

Foto:

Vesti

VUČEVIĆ: Srbiju su skupo koštali "pamet i poštenje" Vuka Jeremića!"

Jeremić je tokom petogodišnjeg mandata na mestu ministra spoljnih poslova na luksuzna putovanja potrošio "samo" 3,6 miliona evra iz budžeta Republike Srbije, i to mu je, kako podseća Vučević, bilo malo, pa se družio i savetovao sa međunarodnim kriminalcima.

- I zato kad god se javi Vuk Jeremić i pomene diplomatiju ''građani se odmah sete kako se on ''borio'' za interese Srbije - rekao je Vučvić.

Građani se, dodao je, sete njegovih "diplomatskih aktivnosti" koje su iz svog džepa plaćali, sete se ministra Borisa Tadića kome je domet borbe za Srbe i Srbiju bio švrćkanje po belom svetu i bahanalije u luksuznim hotelima i privatnim avionima.

- I svima je odavno jasno da je novac, život u luksuzu, jedino što Jeremića zanima. ''Uspehe'' Jeremićeve diplomatije i dan danas slave albanski lobisti i separatisti, jer je u vreme njegovog ''patriotizma'' nezavisnost Kosova priznalo ''samo'' 90 zemalja - naveo je Vučević.

Prema rečima Vučevića, isti taj Jeremić očigledno ne može da prežali da otkad se on i njegovi šefovi, Tadić i Ðilas, ništa ne pitaju 18 zemalja je povuklo priznanje nezavisnosti, i iz nepovratne pat pozicije Aleksandar Vučić vratio je pitanje Kosova i Metohije od gotove priče na dnevni red.

- Srbiju su skupo koštali ''pamet i poštenje" Vuka Jeremića, koji je svoju političku karijeru sam najbolje opisao kada je uz odvratni smeh ponosno izgovorio ''Je*ali smo majku Srbiji - podsetio je Vučiević

Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije, ocenio je da je pregovorima u Vašingtonu učinjen veliki presedan, jer bi nakon izbora za predsednika SAD u novembru buduća administracija mogla da ponovo pozove predstavnike Beograda i Prištine u Belu kuću i da im na sto stavi "konačni sporazum o Kosovu".