14.09.2020.

18:25

Foto:

Vesti

PAROVIĆ GOVORI NEISTINE I OMALOVAŽAVA POLICIJU! Popović Ivković: Svima je jasno da oni pokušavaju da PRIKUPE JEFTINE POENE!

Odbacijući kao lažne Parovićeve navode da su slučaj prebijanja mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu ispolitizovali i sveli na rijaliti ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor policije Vladimir Rebić, ona je Parovića podsetila, da su vlast i skupljanje glasova bile reči koje je ispisao uz objavu snimka incidenta na društvenim mrežama.

To, kako smatra državna sekretarka, jasno govori ko je politizovao slučaj.

- Da ste opozicija po ugledu na one u evropskim državama, znali biste značenje vladavine prava i poštovali institucije. Pošto niste, ubeđeni ste da vi treba da, umesto tužioca, dajete naloge policijskim službenicima i određujete tok istrage - navela je ona.

Poručila mu je da ne menja teze, jer su policijski službenici u saradnji sa nadležnim tužilaštvom na rasvetljavanju slučaja prebijanja mladića u Jevrejskoj ulici radili sve vreme od dobijanja prijave. Identifikovali su osumnjičene, uprkos nespremnosti žrtve da sarađuje čak i na temu lokacije gde se incident dogodio, ali i pribavili snimke koji dokazuju šta se dododilo, navelaje Popović Ivković.

Istakla je da nije policija počela da radi svoj posao tek nakon što je Parović, došao u posed i pustio snimak, već tada ni policijski službenici, ni tužilaštvo, nisu više bili ti koji donose odluku da li je u interesu potrage za osumnjičenim i u interesu oštećenog obavestiti javnost.

- Jasno je svima da zapravo političarite i pokušavate da prikupite jeftine poene - zaključila je ona.