20.09.2020.

13:08

Foto:

Vesti

(FOTO/VIDEO) STIŽE JOŠ DOBRIH VESTI IZ VOJSKE SRBIJE! Vulin: Borbeno oklopno vozilo "Miloš" položilo sve testove!


Vulin je naglasio da će Vojska Srbije biti ojačana još jednim sredstvom koje proizvodimo sami, koje smo sami osmislili i sami napravili i koje ćemo staviti na raspolaganje našoj vojsci.

- Vojska Srbije se oprema, Vojska Srbije se naoružava, a do kraja godine možemo očekivati još dobrih vesti i još novih složenih borbenih sistema koji će postati deo naše vojske i ojačati je - kazao je Vulin.

Osim što je prisustvovao završnici testiranja borbenog vozila, ministar Vulin je ujedno obišao i obuku pripadnika 72. brigade za specijalne operacije u korišćenju oklopnog borbenog vozila "Miloš" na poligonu Centra za ispitivanje naoružanja i vojne opreme "Nikinci”.

Na poligonima Centra za ispitivanje naoružanja i vojne opreme "Nikinci” realizovano je opitovanje vozila "Miloš”, na nekoliko radnih tačaka, među kojima je i opitovanje ukrcno-iskrcnog dela za ljudstvo.

 

Informer

Pripadnici 72. brigade za specijalne operacije učestvovali su u opitovanjima moto-tehničkog dela, gde su vozači proveravali upotrebu vozila u terenskim uslovima, a nišandžije su izvele gađanje u cilju proveravanja nišanskih sprava.

U okviru ispitivanja, prikazana je simulacija nailaska borbenog oklopnog vozila "Miloš” na minsko-eksplozivnu napravu, koja je omogućila da se sagledaju posledice eksplozije na posadu unutar vozila.
 

Informer



Obilasku su prisustvovali zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, komandant 72. brigade za specijalne operacije brigadni general Miroslav Talijan i načelnik Uprave za razvoj i opremanje brigadni general Milan Popović.

Vozilo "Miloš“, čiji je nosilac razvoja i proizvodnje JP Jugoimport - SDPR, može se koristiti za patrolu i izviđanje, kao komandno ili sanitetsko vozilo, zatim za protivgerilsku, protivterorističku i protivoklopnu borbu, kontrolu granica i teritorija i za prevoz i podršku jedinica za specijalne operacije.