26.09.2020.

21:30

Foto:

Vesti

NAJSTRAŠNIJE LICEMERJE BRISELSKIH BIROKRATA! Lajčak: Nema pregovora o ZSO jer Albanci to neće!?

Lajčak je na Tviteru objavio da ni posle sedam godina od Briselskog sporazuma, kojim je predviđeno formiranje ZSO, ova tema neće biti na dnevnom redu dijaloga!

"Glavni pregovarači će se sastati u ponedeljak da nastave razgovore o finansijskim zahtevima i imovini. ZSO neće biti u agendi razgovora jer jedna strana još nije spremna za diskusiju o tome", napisao je doslovce Lajčak.

Reagujući na ovu skandaloznu poruku, šef srpske diplomatije Ivica Dačić ocenio je da je frapantno što Brisel ni posle sedam godina ne reaguje na nesprovođeno potpisanog dogovora o stvaranju ZSO.

- A kada će se baviti pitanjem ZSO, pitam ja Lajčaka... Koja je svrha pregovarati o bilo čemu sa Prištinom ako se ne poštuje ono što je potpisano?! Da li to sada znači da i ovo što je sada potpisano u Vašingtonu Priština neće da realizuje i da će biti nikom ništa?! Evo, kosovska "šefica diplomatije" je i pored moratorijuma uputila pismo BiH u kome je tražila da priznaju lažnu državu Kosovo. Preko Vučića sam predao to pismo Ričardu Grenelu i on je odmah zvao Avdulaha Hotija i svašta mu rekao zbog toga što Priština ne poštuje dogovor... - rekao je Dačić.