01.10.2020.

08:34

Foto:

Vesti

(VIDEO) OVO ĆE BITI VELIKA BOLNICA! Vučić u Zemunu: Pred nama je teška jesen, nešto više od 4 milijarde je uloženo u ovaj objekat!

S predsednikom su i ministri Aleksandar Vulin, kao i Zlatibor Lončar.

- Dobio sam fotografije sa lica mesta pre neki dan, ali nisam znao da će ovoliko da bude. Ovo će biti velika bolnica. Pred nama je teška jesen, nešto više od 4 milijarde je uloženo u ovaj objekat - rekao je predsednik tokom obilaska i dodao da je srećan što su uključene srpske firme u izgradnju.

Informer

- Opremićemo je brzo, ovde će biti mnogo ležajeva intenzivne nege. Ovo se planski gradi od početka - isiče predsednik.

Објава коју дели Александар Вучић (@avucic) дана 30. Сеп 2020. у 11:44 PDT

Predsednik je obišao i radnike i poželeo im srećan rad i puno uspeha. Kaže da se rade zdravstveni objekti u Pirotu, Prokuplju, Smederevskoj Palanci, Vrbasu, Požarevcu, Novom Pazaru... Podsetio je i da se obnavlja Klinika za infektivne i tropske bolesti u Beogradu koja nije obnavljana oko sto godina.

- Ulažemo ogromne pare i ne bismo radili da para nema - rekao je predsednik Srbije odgovarajući na pitanje novinara.

Informer

Gradnja kovid bolnice, od dve koliko je Vučić najavio u jeku epidemije korona virusa, počela je u avgustu, a očekuje se da će biti završena do decembra.

Објава коју дели Александар Вучић (@avucic) дана 30. Сеп 2020. у 11:48 PDT

Predsednik se potom obratio novinarima i svima prisutnima.

- Nadomak Batajnice gradimo najveću kovid bolnicu, koju bi trebalo da otvorimo za dva meseca. Ovde gradimo jednu multifunkcionalnu bolnicu. U vreme kada su ljudi mislili da s epribližavamo kraju pandemije, doneli smo odluku da izgradimo novu bolnicu. Pokazalo se da uprkos višedecenijskom razaranju našeg zdravstvenog sistema, uspeli smo da polako podižemo naše zdravstvene kapacitete - kazao je predsednik i najavio da će obići radove i u Kliničkom centru Srbije.

Informer

- Država ulaže ogroman novac u zdravstvenu infrastrukturu, kakav vam je zdravstveni sistem takvo vam je stanje u državi. srećan sam kako ovo ovde danas izgleda, pre samo dva meseca ovd eje bila livada a sada velelepno izgleda. Pretpostavljamo da dolazi teže vreme za nas, užasna je situacija u Evropi. Imamo ogroman strah i zato molim da svi budemo disciplinovani i da pokušamo da sprečimo teške posledice na jesen i zimu - poručuje Vučić.

Објава коју дели Александар Вучић (@avucic) дана 30. Сеп 2020. у 11:57 PDT

Bolnica će, kako je najavio predsednik, biti vrhunska zdravstvena ustanova, sa najmodernijim uređajima, 200 jedinica intenzivne nege i 804 poluintenzivne.

On je rekao i da se kovid bolnica gradi da bi bio oslabljen pritisak na lekare i medicinske sestre u bolnicama koje su pretrpele udar epidemije korona virusa.