03.10.2020.

12:26

Foto:

Vesti

(VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ POSLE SASTANKA SA NACIONALNIM KONVENTOM: Bićemo prvi po stopi rasta, NA TO SAM PONOSAN!

Po završetku konferencije predsednik Vučić se obratio medijima. 

- Razgovarali smo o spoljnoj politici i Poglavlju 31 - rekao je predsednik.

- Srbija snaži svoju ekonomsku moć. Milijardu i 613 miliona evra stranih investicija došlo u Srbiju u prvoj polovini godine, uprkos epidemiji korona virusa. To je više od 60 odsto ukupnih stranih investicija na celom Zapadnom Balkanu. Od te cifre, najviše ili 67,4 odsto, došlo je iz zemalja Evropske unije, a najviše iz Nemačke - rekao je Vučić.

- Srbija je vojno neutralna i čuvaćemo svoju neutralnost, a što se tiče zdravstvene moći Srbija je jedna od prve 4 zemlje u Evropi koja se najbolji bori protiv korona virusa.

Informer

 

Predsednik ističe da zamrznuti konflikti nisu dobri, i da se zalaže da se konflikti rešavaju odmah a da se ne ostavljaju za budućnost, kao što je to slučaj sa Nagorno-Karabahom.

- Konflikt oko Nagorno-Karabaha bio je zamrznut 30 godina i samo je jedno jutro izbio rat, a međunarodna zajednica ne može to da zaustavi - kaže Vučić.

PREDSEDNIK VUČIĆ Nikad nismo bili dalje od kompromisa za KiM, ALI NE KRIVICOM SRBIJE

Predsednik je istakao da veoma poštuje civilno društvo i da su imali dobre razgovore.

- Dobro je da razgovoramo i da postoji takva vrsta razgovora u društvu - poručio je Vučić.

Ekonomski imamo dobre vesti. Prve fleš procene su da smo +0.1. Nema sumnje da cemo biti među prvima po stopi rasta u celoj Evropi ove godine. Ponosan sam na to - kazao je predsednik.

Informer

Predsednik je rekao da je milijardu i 613 miliona evra stranih investicija došlo je u Srbiju u prvoj polovini godine, uprkos epidemiji koronavirusa.

- 7,3 odsto je danas nezaposlenost u Srbiji. Nikada niže neko ikada - rekao je predsednik.

PREDSEDNIK VUČIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Brutalnim napadima i lažima nema kraja, O MOJIM DELIMA SUDIĆE ISTORIJA!

- Lažima se ne pobeđuje, već isitnom. Oni sa tajkunskim partnerima neće moći da pobede. Znaju ljudi ko radi i donosi rezultate. Oni koji unapređuju mir. Isitna je da je Srbija 2008. i 2009. Bila najgora u Evorpi, sada to nije tako. Oni bi uvek nešto nasiljem da postignu. Mi ćemo demokratski da predamo vlast svakome ko bude pobedio na izborima – rekao je predsednik Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

(VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSTAVNICIMA NACIONALNOG KONVENTA: Želimo da sačuvamo mir i stabilnost PO SVAKU CENU!