04.10.2020.

14:09

Foto:

Vesti

JE L' SAD I ZA ĐILASA VUK "POLU BOŠNJAK"? A MARINIKA... Lider SSP pije kaficu sa Nikolom Jovanovićem, a njihovu "saradnju" promoviše njegov portal!


Nije poznato o čemu su govorila dvojica političara, ali, ocenjuje portal, sudeći prema predistoriji političkih spekulacija, jasno je da je tema mogla biti politička saradnja.

O Jovanoviću je, navodi portal, politička čaršija razglabala nedeljama nakon što se u javnosti pojavio snimak tajnog razgovora u kojem je izneo grube ocene usmerene prema Vuku Jeremiću, svom predsedniku stranke.

- Da li ti znaš kakvu aluziju i impresiju i asocijaciju izaziva prezime Pozderac u mojim krajevima? Nema čoveka koji mi nije rekao ''beži od tog Pozderca'' - rekao je Jovanović, a
Jeremića nazvao “polu Bošnjakom”, podseća Nova.rs.

Informer



U istom serijalu tajnih razgovora, Jovanović je sagovorniku rekao da prelazi u SSP, gde će biti jedan od čelnih ljudi. Na tu informaciju reagovala je birno Marinika Tepić, potpredsednica SSP.

- Neprihvatljivo je to što je on uradio, da je njegovo mišljenje da se ljudi i dalje tretiraju na osnovu svoje nacionalne pripadnosti, pa to ni radikali više ne rade - rekla je Tepić, aludirajući da navodno mišljenje koje je Jovanović izneo o Jeremiću nazvavši ga "polu Bošnjakom". Na pitanje da li će Nikola Jovanović imati budućnost u SSP, Tepić je rekla da "ako se ona bude pitala - ne”.

I sam Ðilas je rekao da je pomenutim izjavama Jovanović sam sebe diskvalifikovao iz potencijalne saradnje, a njegov bivši predsednik Jeremić je rekao da saradnja više nije moguća.

Jovanović se, preko noći, našao u nebranom grožđu. Da li njihova zajednička fotografija najavljuje njegovo političko "uskrsnuće”", pita portal Nova.rs.