05.10.2020.

14:58

Foto:

Vesti

Srbija i njeni građani neće dozvoliti novi 5. oktobar

Predsednik Gradskog odbora PS-a Vladimir Ilić poručio je da je 5. oktobar ostavio nesagledive posledice po Srbiju i njene građane.

- Petog oktobra odigrao se jedan nemio događaj za sve Srbe i preokrenuo srpsku istoriju u negativnom pravcu. Petog oktobra dogodilo se paljenje skupštine, paljenje RTS-a, paljenje glasačkih listića i na vlast je došla grupa ljudi mimo volje naroda na neregularan način i posle 13 godina ostavila nesagledive posledice po Srbiju - naveo je Ilić.

Ilić je kazao da se nakon 5. oktobra desila pljačkaška privatizacija, da je 400 hiljada radnika ostalo na ulici, a da su petooktobarci postali prebogati.

- Izvršena je pljačkaška privatizacija preko koje je društveni i državni kapital dospeo u ruke privatnih lica, 400 hiljada radnika završilo je na ulici, opljačkani su svi fondovi, novci koji su stizali u milijardama završili su na računima organizatora 5. oktobra i njihovih nalogodavaca. Srbija je ostala bez Crne Gore, Kosovo je proglasilo jednostranu nezavisnost, budžet je bio potpuno razoren - ocenio je Ilić.

On je kazao da posle 8 godina vlasti Vučića i oporavka Srbije, petooktobarci ponovo hoće da opljačkaju i unište Srbiju.

- Ponovo organizatori 5. oktobra pričaju o novom 5. oktobru, o 6. oktobru, o lustraciji, o novom rušenju i pljačkanju i nasilju. Gradski odbor PS-a poručuje da petooktobarski banditi i palikuće neće ostvariti svoj plan.

Jednom je narod Srbije poverovao njima na reč, jednom je narod bio prevaren i ponižen i to se više neće ponoviti- poručio je predsednik Gradskog odbora PS-a Vladimir Ilić.

Članica Gradskog odbora i omladine PS-a Tijana Živić istakla je da 5. oktobar građanima Srbije nije doneo ništa dobro i da je upravo Aleksandar Vučić ujedinio sve Srbe i izveo državu iz bankrota.

- Nakon 20 godina, više je nego očigledno da 5. oktobar Srbiji i građanima Srbije nije doneo ništa dobro. Doneo je Srbiji još dublju političku i ekonomsku krizu i još izraženije podele u društvu. Aleksandar Vučić je dolaskom na vlast 2012. godine ujedinio Srbiju, ujedinio je sve Srbe i izveo državu iz bankrota - kazala je Živić.

Ona je zaključila da 5. oktobar moramo da pamtimo kako nam se nikada više ne bi ponovio.

- Nema dileme da je 5. oktobar dan kada je Srbija opljačkana i ponižena, i to od strane onih koji su vladali državom 12 godina. Peti oktobar moramo da pamtimo, kako nam se nikada više ne bi desio - zaključila je Živić.