08.10.2020.

17:53

Foto:

Vesti

(FOTO) SLOVENAČKI ČASOPIS "DEMOKRACIJA" RASTURIO TANJU FAJON! Nazvali je FIRERKOM!

Ovaj list je u uvodnom delu teksta citirao Vinstona Čerčila koji je govorio da će antifašisti u budućnosti postati fašisti.

Novi broj slovenckog casopisa Demokracija Tanju Fajon nazvao Firerka, u uvodniku citirali Cercila koji kaze da ce antifastisti u buducnosti postati fasisti, a naslov teksta je Crvena Burzoazija iz otete vile Moskovic!

Informer

U nastavku vam prenosimo uvodni deo teksta u ovom časopisu koji je od danas na kioscima u Sloveniji:

"Dobro poznatu ideju da bi fašiste budućnosti trebalo zvati antifašistima neka urbana legenda pripisuje britanskom državniku Vinstonu Čerčilu. Iako nema dokaza da je to rekao, to je vrlo tačno - dokaz za to su pravni naslednici ZКS, sada okupljeni u socijaldemokratama.

Otmica socijaldemokratije započela je krajem 1980-ih, kada je osnovana nekomunistička Socijaldemokratska unija Slovenije, koja je kasnije preimenovana u Socijaldemokratsku stranku, ali je ZКS već aktivno razmišljao o pridruživanju „socijaldemokratskog imena“. U stvari, počeli su to činiti već krajem 1989. godine, a formalno 1993. godine, kada su tri od četiri stranke koje su formirale zajedničku listu na izborima 1992. godine (nazvane Ujedinjena lista, kako se zvala i njena parlamentarna grupa), i inače pod nazivom Ujedinjena lista socijaldemokrata. 2005. stranka je „skratila“ ime i preimenovala ga u socijaldemokrate. Кo su oni zapravo?"