11.10.2020.

21:00

Foto:

Vesti

VULIN: Vežba Sadejstvo 2020 pokazala da VS sjajno funkcioniše!

Gostujući na RTS-u, Vulin je rekao da je Srbija dobila izuzetne oficire i podoficire, sjajne posade obučene tako da sve vojske na Balkanu mogu da nam zavide.

- Iza toga stoji odlična priprema, vojska se ne pravi za jedan dan. Da biste napravili vojsku morate imati državu. Kakva vojska, takva i država - rekao je Vulin.

Naveo je da je gotovo sve što se videlo i što je modernizovano, proizvod Srbije.

- Osim helikoptera, više-manje sve ostalo smo mi radili, čak i složeni borbeni sistem kao što je NORA - rekao je Vulin.

Istakao je da je na vojnoj vežbi na Pešteru pokazano da svi vidovi mogu da deluju zajedno.

- Pokazali smo da vojska sjajno funkcioniše kao takva, da naše državno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem veruje svojoj vojci, da je uložilo ogroman novac i da se taj novac isplatio - istakao je Vulin.

Naveo je da je ta vežba bila sadejstvo ne samo vojske, već države i dodao da nikada nismo imali takvo jedinstvo od državnog rukovodstva na čelu sa Vučićem, preko ministra odbrane, načelnika Generalštaba do najmlađeg vojnika u Vojci Srbije.

Istakao je da su pripadnici Vojske Srbije vrhunski obučeni i da su pokazali nešto što malo velikih armija može da pokaže.

Naveo je da su vežbu posmatrali vojni izaslanici koji nisu propustili "ni jedan jedini delić" da snime i da su imali o čemu da izveste svoje centrale.

- Mogli su da vide vojsku koja je u stanju da sačuva mir. Naša poruka je da smo spremni i sposobni. Istorija nas uči da kada je Srbija snažna, kada je vojska snažna, onda su Srbi sigurni gde god da žive i mir je siguran i dugotrajan - dodao je Vulin.