19.10.2020.

12:44

Foto:

Vesti

ĐURIĆ: Za razliku od Jeremića, boriću se za Srbiju svakoga dana na svakom mestu, gde god se nalazio!


"Neka se Vuk Jeremić ne raduje previše, jer ću svaki dan do odlaska u SAD nastaviti da ga podsećam da je u vreme dok je bio ministar spoljnih poslova Srbije olajavao političke protivnike i veoma često svoju zemlju u inostranstvu, što je jedinstven slučaj u svetskoj diplomatiji", rekao je Ðurić, a saopštio SNS.

Ðurić je dodao da ljudi koji su, kaže, svojevremeno od srpske diplomatije napravili sinekuru za razmeštanje "zaslužnih" DOS-ovskih kadrova nemaju ni stručno ni moralno pravo da komentarišu i kritikuju današnja ambasadorska imenovanja.

"Za razliku od Jeremićevih diplomatskih zvezda i zvezdica, meni je ovaj posao poveren, ne da bih pušio tompuse i spremao rague, već da bih energiju, pregovaračko iskustvo i političku poziciju iskoristio kako bih učinio nešto dobro za svoju zemlju. Boriću se za Srbiju svakoga dana na svakom mestu, gde god se nalazio", naveo je Ðurić.

Jeremić je na Tviteru napisao da još uvek nije iz SAD stigao agreman za Ðurića koji, kako je rekao, naširoko daje intevrjue u vezi sa svojim postavljenjem za ambasadora u toj zemlji, navodeći da je to kršenje elementarnih normi i da "srozava ugled zemlje".