24.10.2020.

18:13

Foto:

Vesti

JOVIČIĆ: Jeremić poslednji koji ima pravo da priča o korupciji

Jovičić u saopštenju navodi da na političkoj sceni Srbije za Jeremića i njemu slične nema mesta i dodaje da je i sam Jeremić svestan "debakla" koji bi njegova stranka doživela na izborima, pa pokušava da neuspeh "maskira lažima i demagoškim saopštenjima".

Funkcioner SNS ocenjuje da je Jeremić poslednji koji ima pravo da govori o korupciji jer su, kako tvrdi, Jeremić i njegovi poslovni partneri širom sveta pohapšeni zbog milionskih iznosa utaje, korupcije i pranja novca.

Naveo je da Jeremić sadašnjoj vlasti pripisuje izdaju, a ne shvata da time samo izaziva bes kod građana kojima vređa inteligenciju.

Jovičić tvrdi da je Jeremić, dok je bio ministar spoljnih poslova, potrošio čitavo bogatstvo državnih para kako bi navodno diplomatijom odbranio Kosovo i Metohiju, a da je jedino što je tada postigao bila "njegova lična promocija i umrežavanje sa belosvetskim huljama sa kojima je sklapao poslovne dilove i punio svoje račune".

Dok je Jeremić vodio srpsku diplomatiju, postavljeni su granični prelazi na Jarinju i Brnjaku, naveo je Jovičić i dodao:

- Na njegov zahtev MSP je doneo katastrofalnu odluku po Srbiju te mu se i danas kosovski Albanci zahvaljuju i zato je u najmanju ruku šizofreno kada on govori o izdaji i optužuje sadašnju vlast za izdaju".

Jeremić je, kako su preneli pojedini mediji, rekao da je Srbija danas "hibrid tiranije, korupcije, nemorala, kriminala i izdaje".