27.10.2020.

13:10

Foto:

Vesti

OVO JE DOKAZ PRIJATELJSKIH ODNOSA SRBIJE I RUSIJE! LAVROV OD SUTRA U DVODNEVNOJ POSETI BEOGRADU!


Glavne teme njihovog razgovora, prema najavi ruskog ambasadora Aleksandra Bocan-Harčenka, biće bilateralna saradnja, situacija u regionu i pitanje Kosova i Metohije, kao i ključne međunarodne teme.

Predsednik Vučić i Lavrov u četvrtak će obići završne radove na mozaičkom uređenju Hrama Svetog Save i prisustvovati ceremoniji paljenja večnog plamena i polaganju venaca na spomenik "Večna vatra" na Spomen-groblju oslobodiocima Beograda.

Informer

Uoči posete ruskog ministra spoljnih poslova, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je za Tanjug da se odnosi dve zemlje razvijaju na najbolji način, što ta poseta i potvrđuje.

''Ova poseta nije bila planirana, ali je mnogo značajnih događaja kojima će prisustvovati ministar Lavrov, kao i pitanja koja zahtevaju razgovor na visokom nivou, a pre svega kada je reč o našim bilateralnim odnosima'', rekao je Bocan-Harčenko. Više pročitajte OVDE.

Lavrov će se sastati i sa patrijarhom SPC Irinejom, kao i svaki put kada je bio u poseti Beogradu, dodao je Harčenko.

Ruski ministar spoljnih poslova u Srbiju dolazi u okviru regionalne turneje tokom koje će posetiti i Grčku i Bosnu i Hercegovinu.