29.10.2020.

19:08

Foto:

Vesti

"JA SAM PROSTO ŠOKIRAN, POSLE 23 GODINE I DALJE NE ZNAJU JEDNU STVAR! Doktor Kon OTKRIO kada će doći do sudara GRIPA I KORONE!

- Sada će 23 godine otkako pričam o gripu, ja se šokiram da posle 23 godine ljudi i dalje ne znaju kada je sezona gripa ovde kod nas. Gripa nema u ovo doba godine, jednostavno stižu respiratorne infekcije, grip stiže nešto kasnije. Prema tome, kada govorimo o tom sudaru, to se najranije može desiti u decembru. Može se dogoditi i pre toga, ali bi to podrazumevalo određenu izmenu virusa gripu i pojavu neke druge pandemije - izjavio je dr Predrag Kon pa podvukao:

- Biće sudar, ali kasnije jer je prirodni ciklus gripa kod nas takav da se on pojavljuje u decembru, da maksimum dostiće u januaru, ali čak nekad i u februaru i martu.

Informer

Napomenuo je da će na grip uticati pomeranje školskih raspusta jer su škole i predškolske ustanove posebno mesto širenja ove bolesti, što se ne može reći za korona virus, iako se ne zna koliko zaista ima asimptomatskih slučajeva među decom.

ZABORAVITE SVE U ŠTA STE VEROVALI O KORONI! Gubitak antitela uopšte nije znak da vam je imunitet ugrožen?!

- Ali smo napravili barijeru sa maskama i pratimo situaciju - dodao je član Kriznog štaba za suzbijanje širenja kovida i naglasio da ima "uliva virusa u škole", ali da nema prenosa, da sve funkcioniše i nema razloga za zatvaranje.

Informer

Kada je u pitanju sama organizacija nastave, naglasio je da je da odluka o tome pripada Ministarstvu prosvete.