30.10.2020.

10:27

Foto:

Vesti

ALARM! PROPALA DRŽAVA KOSOVO NAM JE NAJVEĆA PRETNJA! Poslanik Bundestaga upozorio javnost!

Frizen, koji je član komiteta za spoljne poslove, nedavno je od nemačke vlade dobio nove podatke o islamistima iz balkanskog regiona koji se nalaze u Nemačkoj, a ta informacija se nalazi u nedavnom odgovoru savezne vlade na zahtev poslanika, u kojem se opisuje aktivnost Islamske države na Balkanu.

- Kosovari, Bosanci, kao i srpski građani koji žive u Nemačkoj ubijeni su u sukobljenim regionima. Još sedam njih je u zatvoru na Bliskom istoku. Trenutno se dvanaest Balkanaca koji su se vratili, nalaze ponovo u Nemačkoj. Ovo je vrlo opasno jer sa sobom donose i borbeno iskustvo. Zbog toga mi, AfD, već dugo zahtevamo da se nemački pasoš oduzme onima koju se nalaze ili su se nalazili u regionima borbenih akcija - rekao je on.

Istovremeno, on je apelovao na saveznu vladu da ih odmah privede i protera građane koji nisu Nemci, smatrajući da ljudi sa dvojnim državljanstvom, koji su se borili na strani Islamske države, moraju hitno biti lišeni nemačkih pasoša.

Frizen dodaje i da bi prijem tzv. Kosova u EU bio pogrešan spoljnopolitički korak.

- Istorijsko iskustvo širenja EU opovrgava ovo mišljenje - rekao je Frizen imajući u vidu talas prijema kada su u Uniju ušle Bugarska i Rumunija i dodao da bi to, pored toga, značilo dodatni teret za evropski budžet, koji je ionako jako opterećen nakon što je nekoliko balkanskih zemalja pristupilo EU.