01.11.2020.

09:23

Foto:

Vesti

VUČIĆ JE POKAZAO DRŽAVNIČKU MUDROST, TO JE BILA VAŽNA I HRABRA ODLUKA! Stefanović: Došli smo da pokažemo da brinemo o našem narodu u Crnoj Gori

Ministar Stefanović je za RTV Pink rekao da je odlazak na sahranu mitropolita Amfilohija delegacije Republike Srbije koju predvodi predsednik Vučić državnička i hrabra odluka.

- Ovo je bila izuzetno važna odluka i jedna hrabra odluka koja je pikazala da je Vučić jedan pravi državnik i da brinemo o svom narodu. On je pokazao državničku mudrost, došli smo da pokažemo da želimo da unapređujemo odnose, da brinemo o našem narodu u Crnoj Gori – rekao je Nebojša Stefanović.

- Srbija investira u nešto što je nešto korisno i dobro, uložili smo 3 miliona evra u “Srpsku kuću”. Srbija želi da nastavi da ulaže. Dajemo novac koji treba da sačuva naše ćiriličko pismo i našu kulturu. Tu nema ništa sporno i mi ćemo nastaviti da ulažemo – rekao je Stefanović i dodao da je veoma važno da se zaštiti indetitet Srba u Crnoj Gori.

Informer

On je upitao da li srpski narod u Crnoj Gori ima isto pravo kao manjine i narodi naprimer u Severnoj Makedoniji gde taj narod ima pravo na premijera i druge važne državne funkcije?

- Naravno da nema.

Ministar Stefanović osvrnuo se i na novi resor koji je dobio da predvodi.

- Meni je izuzetna čast da vodim ovaj resor i zahvalan sam predsedniku Vučiću na poverenju. Imao sam dobre razgovore u Generalštabu i želim da nastavimo sa projektima koje je započeo i predsednik Aleksandar Vučić na snaženju i modernizaciji Vojske. Uveren sam da ćemo te rezultate ostvariti u narednih godinu i po dana – rekao je Stefanović.