01.11.2020.

14:33

Foto:

Vesti

"TROVAČKA KUHINJA" ĐILASA I ĐORĐEVIĆA! Petković: Svekoliko srpstvo se okupilo da oda poštu Amfilohiju, a oni SKRNAVE NJEGOVO DUHOVNO NASLEĐE


"Nema većeg licemerja od ponašanja Mlađana Ðorđevića koji dolazak predsednika Srbije na sahranu dovodi u vezu sa nekakvom kampanjom, koju ovaj neslavni opozicionar sve vreme vodi tokom trajanja današnje upokojene liturgije, i tokom jučerašnjeg dana, pozivajući na nekakvo oslobođenje Srbije, najgrublje zloupotrebljavajući mesto pored odra mitropolita, odakle takve reči mržnje i pretnji izgovara", naveo je Petković u saopštenju.

Time i Ðilas i Ðorđević, kaže Petković, obezvređuju i skrnave duhovno nasleđe mitropolita Amfilohija, a današnji dan je jedan od najneumesnijih za bilo kakve političke napade i uvrede.

"I Ðilas, kao inspirator i finansijer kampanja blaćenja predsednika Srbije, i Ðorđević, kao sprovodilac tih prljavih napada, još jednom su pokazali da im ništa nije sveto, i da se njihovo zlo ne može zauzdati ni najelementarnijom pristojnošću koju današnji dan zahteva", navodi funkcioner SNS.

"Upravo zbog te pristojnosti i poštovanja prema gubitku i tuzi srpskog naroda, staću na ovome, iako su i Ðilas i Ðorđević zaslužili mnogo oštriji i eksplicitniji odgovor", zaključio je Petković.