02.11.2020.

22:00

Foto:

Vesti

(Foto) Ministar Stefanović obišao povređenog radnika

Stefanović, koji je ranije danas uputio telegram, još jednom je izrazio najdublje saučešće porodici inženjera M.J. koji je izgubio život u eksploziji i ponovio da je reč o velikom gubitku za namensku industriju.

Informer

- Njagova tragična smrt duboko je potresla i sve pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Ministarstvo i ja lično učinićemo sve da pomognemo porodici i budemo tu za njih za sve što im je potrebno u ovim teškim trenucima - rekao je Stefanović.

Informer

Povređeni M.P. smešten je u hirurškoj intenzivnoj nezi Кlinike za anesteziju i reanimaciju VMA, a zastupnik načelnika Sektora za lečenje VMA potpukovnik prof. dr Boban Đorđević rekao je da pacijent primljen sa eksplozivnom povredom tela i opekotinskim povredama teškog stepena. On je dodao da je urađena kompletna dijagnostika i da su preduzete sve potrebne medicinske mere.

Informer

Danas oko 11 časova, tokom realizacije redovnih zadataka Holding kompanije „Кrušik“ Valjevo na bojevoj glavi za protivoklopnu raketu, na poligonu Begove Vode u selu Zlatarić kod Valjeva došlo je do eksplozije od koje je poginuo radnik „Кrušika“ M.J., a povređen je radnik M.P. koji je učestvovao u realizaciji opitovanja.
 
Povređeni radnik M.P. odmah je prevezen u Zdravstveni centar u Valjevu gde mu je ukazana medicinska pomoć, a potom je prevezen i u Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu.