08.11.2020.

23:15

Foto:

Vesti

ULAZIMO U POTPUNU ŠIZOFRENIJU! Šapić u Hit tvitu: Ne znamo kakav će biti Bajden, možda bude i korektniji od Trampa!

Šapić kaže da je moderno i popularno ismevati sve, a naročito je to lako kada ste opozicija. Ipak, kaže, nije mu jasno kako opozicija ne razmišlja o tome da će možda jednog dana doći na vlast i morati da radi na onome što sada ismeva.

- Recimo, Radojičić rekao da, kada bi muzika bila tiša, ljudi tiše razgovarali, pa bi bilo manje i prenosa infekcije i ta izjava je logična. Ipak, ta izjava se ismeva. Najlakše je zatvoriti sve, ali šta onda? Neko će se i tada buniti - vlasnici lokala, pre svega. Dakle, treba naći meru, balans, iako nije lako, posebno jer se suočavamo sa nepoznatim virusom - kaže Šapić.

Šapić kaže da neće da ulazi u legalnost izbora u SAD, iako je bilo dovoljno i glasanje na daljinu. Podseća da se za mnogo manje stvari traži lično prisustvo, ali da ne želi da se meša u stvari u državi, kolevci demokratije.

Kada je reč o sporazumu u Vašingtonu i kritikama na račun isotog, kaže da je zgrožen i da "ulazimo u potpunu šizofreniju".

- Vučić tamo nije bio u diskoteci, već u Ovalnoj sobi, na mestu na kojem su verovatno sva zla krenula pre 30 godina i na mestu gde je ukazano poštovanje Srbiji i gde je pokazano da se i Srbija nešto pita. To sam podržao i sigurno je da smo bili za Trampa jer je politika SAD za vreme njegove administracije bila korektna prema Srbiji. Imamo pravo da se borimo za sebe i naopako bi bilo da predsednik Srbije ne navija za interese svoje zemlje. Ne znamo kakav će biti Bajden, a možda bude još korektniji od Trampa - kaže Šapić.

Bivši pripadnici OVK Hašim Tači, Kadri Veselji i Redžep Seljimi, optuženi za zločine protiv čovečnosti na Kosovu i u Albaniji, smešteni su u pritvor suda za zločine OVK u Sheveningenu, saopštio je taj sud. Oni su avionom iz Prištine doleteli su u Holandiju, pošto su obavešteni da je sudija za prethodni postupak potvrdio optužnicu protiv njih.

Oni su, kao pripadnici Dreničke grupe OVK, u 10 tačaka optuženi za ubistva, nasilni nestanak osoba, progon i mučenje. Ta krivična dela kvalifikovana su kao zločini protiv čovečnosti i ratni zločini. Sud je saopštio da su zločini iz optužnice počinjeni od marta 1998. do septembra 1999. na Kosovu i u Albaniji.  

Šapić kaže da nije optmističan što se tiče poslovanja ovog suda. Kaže da su prošla suđenja demantovala njegovu objektivnost.

-Hag koji je osolobodio Gotovinu, Nasera Orića i slične je diskutabilan. Bojim se kako će ovo da se završi. NIsam siguran da će biti epilog kakvom se nadamo - kaže.