16.11.2020.

11:42

Foto:

Vesti

U NAREDNOM PERIODU JOŠ JAČE VEZE SRBIJE I RS! Popović čestitao Šaroviću na rezultatima na lokalnim izborima u RS!

U srdačnom razgovoru predsednika dve sestrinske stranke, Popović je izrazio zadovoljstvo pobedama Srpske demokratske stranke u nizu važnih lokalnih samouprava. Predsednik SDS Mirko Šarović izrazio je zahvalnost na podršci koju su ovoj stranci u kampanji pružili Nenad Popović i Srpska narodna partija.

Popović je ukazao da će Srbija uvek biti uz Republiku Srpsku i naš narod, te da će dosledno braniti njeno postojanje i njene nadležnosti utvrđene Dejtonskim sporazumom. 

On je istakao da će Republika Srbija u narednom periodu još više jačati veze sa Republikom Srpskom u okviru Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama između Srbije i Republike Srpske.

Srpska narodna partija i Srpska demokratska stranka ostaju dosledne svojim principima utvrđenim sporazumom o stranačkoj saradnji koji obuhvata borbu za jedinstvo srpskog naroda, čvrstu političku, ekonomsku i kulturnu povezanost Srbije i Republike Srpske, odbranu Kosova kao neotuđivog dela Srbije i borbu protiv članstva u NATO paktu. 

Tokom telefonskog razgovora Nenad Popović i Mirko Šarović dogovorili su se o održavanju sastanka na kojem će biti definisani dalji koraci u stranačkoj saradnji Srpske narodne partije i Srpske demokratske stranke.