04.12.2020.

14:03

Foto:

Vesti

Snabdevanje severa Kosmeta strujom neće biti ugroženo!

Prema tim informacijama, kako prenosi Kosovo onlajn, navodno je predviđeno da 14. decembra prestane razmena električne energije izmedu JP EPS-a i KOSTT-a koja je postojala do sada radi potreba snabdevanja potrošaca na severu Kosova, odnosno, da će KOSTT od ovog datuma funkcionisati samostalno od srpskog operatora prenosnog sistema Elektromreža Srbije (EMS).

- Povodom kampanje dezinformacija vezanih za pitanje energetike na severu KiM, Kancelarija za KiM obaveštava javnost da će do registracije ćerki-kompanija EPS-a Elektrokosmet nastaviti da neometano snabdeva građane strujom - rečeno je iz Kancelarije za Kosovo onlajn.

- Kada i ako ćerke-kompanije EPS-a, čiji su osnivači EPS i ZSO, budu registrovane prema postignutom sporazumu o energetici, one će nastaviti nesmetano snabdevanje - ističu u Kancelariji za KIM i pozivaju da se ne podleže "politicki motivisanim spinovima koji imaju za cilj da medu gradane na KiM unesu nesigurnost".

- Sve pretnje ugrožavanju snabdevanja strujom i politizacija ove teme je pretnja stabilnosti i miru, i Srbija, a uvereni smo ni međunarodna zajednica, neće dozvoliti ovakav scenario. Srbija je ispunila svoj deo obaveza iz sporazuma o energetici, ali Priština nije, i niko ne bi smeo da izaziva nove sukobe. Snabdevanje strujom na severu KiM neće biti ugroženo ni na koji nacin - rekli su u Kancelariji za KiM.