08.12.2020.

12:46

Foto:

Vesti

POLITIKA MLAĐANA ĐORĐEVIĆA JE DA IDE PO BELOM SVETU I SVIMA SE IZVINJAVA! Marković: U vreme njihove vlasti on i kum mu Đilas su punili samo svoje bankovne račune!


Marković ističe u saopštenju da Ðilasov kum Mlađan Ðorđević grubom zamenom teza i izvrtanjem činjenica ponovo napada i optužuje Vučića.

"Svi znaju da je politika Mlađana Ðorđevića, još iz vremena kada je radio kao savetnik Borisa Tadića i kuma mu Ðilasa, bila da se ide po belom svetu i da se svima izvinjava. U Mlađanovo vreme savetovanja postignuti su poznati rezultati njihove štetočinske politike", navodi Marković.

Kaže da su tada postavljene granice između Srba i Srba, da su desetine zemala priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, da su prebacili pitanje nezavisnosti iz Ujedinjenih nacija u Evropsku uniju, čime su dodatno otežali tešku poziciju Srbije po tom pitanju.

"Danas, očigledno u dokolici, (Ðorđević) bavi se strančarenjem i politikantstvom, zajedno sa svojim kumom Ðilasom, a u vreme kada su mogli nešto da urade za Srbiju i sve njene građane, punili su samo svoje bankovne račune i račune firmi Dragana Ðilasa", zaključio je Marković, navedeno je u saopštenju.

Predsednik Pokreta "Oslobođenje" Mlađan Ðorđević ranije danas pozvao je predsednika Vučića da prizna da se dogovorom o tome da prištinske vlasti preuzmu sistem snabdevanja strujom na severu KiM odrekao još jednog dela suvereniteta Srbije.