14.12.2020.

20:27

Foto:

Vesti

HRVATI TUKU IZ SVIH ORUŽJA! Napad na Srbiju i Vučića zato što naša zemlja konačno govori o genocidu u Jasenovcu!

Nakon vesti da će film Gage Antonijevića "Dara iz Jasenovca" biti srpski kandidat za Oskara, hrvatski mediji krenuli su u hajku na predsednika Vučića. U Večernjem listu izašao je članak o filmu koji Srbija šalje na takmičenje, ali i analiza odnosa države prema ovoj temi. Hrvatima smeta što je srpska diplomatija izdejstvovala da se u Njujorku 2018. godine postavi izložba o Jasenovcu. Tada je Hrvatska uložila velike napore da do te izložbe ne dođe, ali uzalud.

Ovoga puta, problem je film o Dari iz Jasenovca u kojem su prikazane sve strahote ovog logora i genocid koji je tamo počinjen. Hrvati smatraju da bi prikladniji bio neki film recimo Srdana Golubovića, koji za temu nema nikakvu patriotsku i otadžbinsku crtu. 

Informer

Večernji list i tekst o filmu "Dara iz Jasenovca"

Medijima u komšiluku, sa druge strane, ne smeta to što film koji predstavlja Bosnu i Hercegovinu za temu ima zločine u Srebrenici. 

Samo su Srbi i Vučić problem. Srbi koji ne zaboravljaju genocid u Jasenovcu i Vučić koji ne dozvoljava da se zaboravi i koji je tu da stane kao lider na čelo države koja se ne stidi da govori o najvećem zločinu 20. veka na ovim prostorima.