17.12.2020.

15:24

Foto:

Vesti

SONJA BOŽOVIĆ PODUNAVAC: Dok inspekcija radi i vikendom, Marinika se veselo slika ispred kovid bolnice!

Radi istinitog upoznavanja, kaže Sona Božović Podunavac, javnosti iznosim sledeće: 

- U gradu Beogradu, konkretno od izmena Zakona o planiranju i izgradnji od novembra 2018. godine, kada je kompletna nadleznost građjevinske inspekcije na teritoriji grada Beograda poverena Sekretarijatu za inspekcijske poslove, ovaj sekretarijat doneo je više od 2.000 rešenja sa različitim nalozima mera, zatvorio 743 gradilišta, podneto je više od 650 krivičnih i drugih kaznenih prijava nadležnim tužilaštvima - kaže Podunavac i dodaje:

- Naglašavam da je u toku istog perioda uklonjeno 35 bespravnih objekata, ukupne površine veće od 20.000 m2! Zato postavljam pitanje gospođi Tepić da javno odgovori koliko bespravnih objekata i koji su to nelegalni objekti koji su uklonjeni za vreme vlasti bivšeg gradonačelnika, a njenog sadašnjeg šefa, Dragana Đilasa, s obzirom da je u svom obraćanju i sama navela da je "bilo onih milion i po nelegalnih objekata"?

Takođe, kako ističe, postavlja se pitanje, pošto je upoznata sa gradnjom nelegalnih objekata, zašto nikada nije prijavila ni jedan jedini slučaj bespravne gradnje?

- Ono što je naročito bahato i neumesno je to što gospođa Tepić svojim rijalitijem, vređa sve vredne i poštene ljude, zaposlene u inspekciji koji i pored svih ograničenja i problema koje je donela epidemija, svaki dan postupaju po prijavama građana, na terenu su, rade u dve smene, rade i vikendom gospođa Tepić veselo slika ispred kovid bolnice u Batajnici - zaključuje Sonja Božović Podunavac.