22.12.2020.

10:45

Foto:

Vesti

PETKOVIĆ ODGOVORIO ĐILASOVOJ RADI: Mi ne brojimo TV sekunde i milione, već obezbeđujemo energetsku stabilnost za naš narod na KiM!

Poražavajuće je da danas u Srbiji imamo opozicione političare koji iz svojih lagodnih pozicija u Beogradu napadaju rođenu državu i otvoreno se svrstavaju na stranu Prištine koja godinama odbija da sprovede potpisane sporazume - i Briselski sporazum i sporazum o energetici iz 2013. godine i akcioni plan donet uz zaključke EU posrednika 2015. godine. 

Upravo je zbog toga Srbija ponovo, po peti put podnela zahtev za registraciju i licenciranje dve srpske kompanije čije su nadležnosti trgovina, distributivne usluge i snabdevanje potrošača na severu КiM električnom energijom. 

I upravo je zbog toga Srbija pokrenula niz diplomatskih aktivnosti prema međunarodnoj zajednici kako bismo uspeli da nesmetano nastavimo snabdevanje strujom severa pokrajine. 

Informer

Petar Petković

Mi nismo sedeli, čekali, brojali dane, niti sekunde TV prava i milione kao politički mentori Rade Trajković. Mi smo od prvog trenutka radili na obezbeđivanju energetske sigurnosti i stabilnosti za naš narod na severu pokrajine. I u tome uspeli. 

U pravu je Rada Trajković samo u jednom. Nema nazad za Srbiju. Srbija ide napred i nastaviće da jača i ekonomski i institucionalno i politički, a ona i njeni šefovi odavno su deo političke, nazadne istorije. 

Možda upravo zbog toga Radu Trajković sada u Prištini kandiduju za novu predsednicu samozvanog Кosova. Кako stvari stoje, uskoro će joj se za to i ukazati prilika.