23.12.2020.

12:04

Foto:

Vesti

SRBIJA POŠTUJE BiH ONAKO KAKO JE USTROJENA PO DEJTONSKOM SPORAZUMU! Dačić Svaka promena mora da bude rezultat saglasnosti sva tri naroda i oba entiteta!


Dačić je ponovio principijelne statove Srbije, da je izuzetno zaineteresovana za stabilne i dobre odnose sa BiH, imajući u vidu da ogroman broj propadnika srpskog naroda živi u RS, i u Federaciji BiH.

Srbija poštuje BiH onako kako je ustrojena po Dejtonskom sporazumu, i svaka promena Dejtona mora da bude rezultat saglasnosti sva tri naroda i oba entiteta, istakao je Dačić i dodao da je vitalni interes Srbije da pomogne da se sacuva i razvija RS.

"Ne želimo i čuvamo se oštrih izjava i reakcija na neke neprincipijelne izjave i optužbe na račun srpskog naroda, pa i na račun RS i rukovodstva Sbrije i predsednika, upravo zato da ne bismo dodatno izazivali nestabilnost", rekao je Dačić.

Informer

On je naveo da je vitalni interes Srba i svih naroda u regionu da se razvijaju dobri odnosi i regionalna stabilnost.

"Zato smo zainteresvani da doprinesemo, kao poslanici i predsednici parlamenata, da saradnja bude na što efikasnijem nivou", dodao je Dačić.

On je rekao i da će se nastaviti sa realizacijom svega što je dogovoreno, da će se nastaviti bilateralne posete, te da bi, naredni sastanak, u narednim mesecima, na početku nove godine, trbalo da bude održan u RS.

Informer