24.12.2020.

23:00

Foto:

Vesti

ĐILASOVCI UVELIKO SPREMAJU SVOG PREDSEDNIČKOG KANDIDATA! Vladika Grigorije: Pobediću Vučića u drugom krugu!

Vladika diseldorfski i nemački Grigorije, po svemu sudeći, definitivno je kandidat lidera SSP Dragana Đilasa za predstojeće predsedničke izbore 2022. godine!

Đilas je, kako je i sam potvrdio, naručio istraživanje javnog mnenja koje je navodno pokazalo da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić sasvim sigurno u drugom krugu predsedničkih izbora izgubiti od vladike Grigorija. Đilasovci, kako smo već pisali, planiraju i da kao kandidata za gradonačelnika Beograda istaknu Mariniku Tepić, potpredsednicu SSP i Đilasovu najbližu saradnicu.

Preletači

Ove informacije indirektno je juče potvrdio i predsednik Vučić, koji je ironično rekao da je saglasan sa Đilasovom izjavom da će izgubiti u drugom krugu predsedničkih izbora.
- Verujem da su naši politički neistomišljenici sasvim u pravu. Oni imaju fantastične kandidate. Jedan je promenio šest stranaka (Marinika Tepić, prim. aut.), a drugi ako ne uspe u crkvi, uspeće u svetovnom životu (vladika Grigorije, prim. aut.). Sve su to mnogo bolji kandidati od mene. Zato mi vrlo pažljivo razmišljamo i analiziramo koga želimo da kandidujemo. Kandidovaćemo nekog ko će moći da im se suprotstavi, bar se nadamo - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, najvažnije je ono što političari ostavljaju iza sebe i što niko ne može da sakrije.
- Ne možete da sakrijete desetine fabrika koje smo otvorili, nove autoputeve, pruge, mostove... To su stvari koje ostaju zauvek. Za mene je važno da smo toliko bolnica izgradili i renovirali koliko nismo u proteklih 50 godina. Sačuvali smo pritom finansijsku stabilnost, dinar vredi isto već osam godina i najbolji smo po stopi rasta BDP u Evropi. A to da će oni da pobede na izborima, to slušam već godinama. Ne kažu to stvarno ta istraživanja, ali im verujem jer oni to znaju. Reč je o multimilionerima, ljudima koji sa mnogo novca mogu mnogo da postignu. Želim im sve najbolje, ali im poručujem da ne mogu da sruše fabrike, gradove, puteve, pruge i bolnice koje smo napravili - istakao je Vučić.

Komentarišući ove navode, politikolog Jelena Vukoičić kaže da Đilasova opozicija beleži konstantni pad rejtinga.
- To se dešava upravo zbog nedostatka političke vizije i lošeg odabira kadrova. Oni očigledno, iz samo njima znanog razloga, nemaju nameru da promene gubitničku strategiju, već nastavljaju politički kurs koji samo može da dovede do novog izbornog debakla, ovog puta na predsedničkim - prognozira Vukoičićeva.

Mala baza birača


Analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da Marinika Tepić i vladika Grigorije nemaju nikakve šanse na izborima.
- Grigorije će se, ako se stvarno kandiduje, boriti za rezultat Vuka Jeremića iz 2017. godine, koji je bio 5,7 odsto, a Marinika ne bi mogla da bude šesta ni u rodnom Pančevu, a kamoli u Beogradu. Rezultati Belog Preletačevića i Saše Jankovića deluju kao politički Mont Everest i za Grigorija i za Mariniku, ako gledamo postojeće trendove u istraživanjima javnog mnjenja... Znate, zlatno pravilo političke komunikacije kaže da kampanja ne rešava sve, posebno ne kod politički već pozicioniranih ljudi koji imaju malu biračku bazu - zaključuje Stanković.