04.01.2021.

22:00

Foto:

Vesti

SRBIJO, UZBUNA! ALBANCE ZASTUPA NOVI SRBOMRZAC, ČAK JE ELIOT ENGEL ZA NJEGA NEVINAŠCE! On je Riči Tores, krivi smo mu za sve, a još je i...

Tores, koji dolazi iz Bronksa, je na Tviteru u prepisci sa Haradinaj Stublom naveo potrebu da se "osigura pravda za ratne žrtve koje su sistematski ubijane i silovane u kampanji etničkog čišćenja Miloševića, jednog od najgorih ratnih zločinaca u 20. veku".

Haradinaj Stubla je novom kongresmenu Ričiju Toresu čestitala na funkciji koju preuzima.

- Kosovo se zahvaljuje američkom kongresmenu Eliotu Engelu na prijateljstvu i snažnoj zaštiti naših prava i težnji za slobodnim, suverenim i nezavisnim Kosovom, koji danas završava svoj 32-godišnji rad u Kongresu SAD. Takođe čestitamo kongresmenu Toresu i pozdravljamo našeg novog saveznika u američkom Kongresu - napisala je Haradinaj Stubla na Tviteru.

Podsetimo, među novim članovima američkog Kongresa, nalazi se i Riči Tores koji je obećao da će slediti stav Eliota Engela po pitanju Kosova i albansko-američke zajednice, a obećao je i da će uskoro posetiti Kosovo, piše Ilirija pres.

200 NA SAT! NEMA VIŠE ZEZANJA, SRBIJA KREĆE U NABAVKU BRZIH VOZOVA ZA PRUGU KA BUDIMPEŠTI! Nema više vremena za čekanje!

Toresa nazivaju i mladom zvezdom u usponu i on predstavlja 15. okrug Njujorka, koji je dobro upoznat sa albanskom zajednicom, s obzirom na to da se u okviru tog okruga nalazi i tzv. Mala Albanija.

Pre nego što se kandidovao za Kongres, Tores je nekoliko godina služio u gradskom veću Njujorka, predstavljajući okrug koji uključuje četvrti u kojima žive i rade Albanci.

Pre toga služio je kao direktor u kancelariji odbornika Džejmsa Vejsa.

MILO I KRIVOKAPIĆ ZARATILI ZBOG TARZANA, OVO IMA SAMO U CRNOJ GORI! Kako god, sve opet ide po "leđima" Srbije!

Kako su demokrate zadržale većinu u Kongresu, Tores je u novembru ušao u istoriju kao prvi gej afro Latinoamerikanac ikad izabran kao član američkog Kongresa.

Još važnije za albansko-američku zajednicu, kongresmen Tores pokazao je snažno interesovanje za spoljne poslove i obećao je da će uskoro posetiti Kosovo.

Informer

Hari Bajraktari, biznismen i vođa albansko-američke zajednice, organizovao je prošlog avgusta sastanak ministra spoljnih poslova Kosova Meljize Haradinaj-Stuble i Toresa, nekoliko nedelja nakon što je pobedio na Demokratskoj primarnoj izbornoj listi za 15. okrug Njujorka.

Na sastanku su im se pridružili i drugi članovi albansko-američke zajednice.

AMERIČKI NOVINAR OBJAVIO SAKRIVENI IZVEŠTAJ UN! BOMBARDOVANJE SRBIJE IMA UŽASNE POSLEDICE! To je nezapamćen ratni zločin... Šta ćete sada, NATO i Ameri?!

Sastanku su takođe prisustvovali ambasador Kosova u Vašingtonu Vljora Čitaku i diplomata iz konzulata Kosova u Njujorku LJuljzim Krasnići.

- Riči Tores će biti sjajan predstavnik svog okruga i želim mu svu sreću. Rekao mi je da će nastaviti tamo gde je kongresmen Engel stao - rekao je Hari Bajraktari za list Ilirija pres.