13.01.2021.

14:53

Foto:

Vesti

STEFANOVIĆ SA AMBASADORIMA EGIPTA I ALŽIRA, jačanje prijateljskih odnosa i saradnje

Kako se navodi u saopštenju srpskog Ministarstva odbrane, Stefanović je takođe izrazio očekivanje da će u najskorijem roku biti završeno usaglašavanje Memoranduma o razumevanju o vojnoj saradnji.

Ministar je podsetio na principijelni stav Srbije u vezi sa jednostranim proglašenjem nezavisnosti takozvanog Kosova i ukazao na neophodnost poštovanja Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

Ambasador Alguvejli čestitao je Stefanoviću stupanje na novu dužnost i naglasio značaj saradnje u oblasti odbrane za unapređenje sveukupnih odnosa dve države.


On je izrazio očekivanje da će epidemiološka situacija dozvoliti održavanje 13. zasedanja Mešovitog vojnog komiteta, planirano u Kairu u prvoj polovini 2021. godine, a tokom kojeg bi bila razmatrana pitanja o daljem intenziviranju i unapređenju vojno-ekonomske i naučno-tehničke, vojno-vojne, vojnomedicinske i vojno-obrazovne saradnje Srbije i Egipta.

Ambasador Alguvejli uputio je poziv ministru Stefanoviću da zvanično poseti Egipat, dodaje se u saopštenju.

Stefanović sa ambasadorom Alžira o KiM

Ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Alžira u Srbiji Abdelhamidom Šebšubom, kome je zahvalio na principijelnoj podršci po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, te očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše zemlje.

Stefanović je istakao spremnost Ministarstva za dalji nastavak strateškog partnerstva u oblasti odbrane, kroz vojnoekonomsku i vojnoobrazovnu saradnju, kao i u drugim oblastima od zajedničkog interesa, navodi se u saopštenju.

Ambasador Šebšub čestitao je Stefanoviću stupanje na novu dužnost i preneo zainteresovanost alžirske strane za intenziviranje strateškog partnerstva u domenu vojnoekonomske saradnje i usavršavanja alžirskog kadra u vojnoobrazovnim ustanovama Ministarstva odbrane Srbije.