16.01.2021.

22:30

Foto:

Vesti

PREDSEDNIK VUČIĆ NA HILANDARU - Obnova manastira! /FOTO/

Najpre je od Uranopolisa u pratnji najbližih saradnika i ministra Nenada Popovića hidrogliserom koji inače koriste i svi drugi hodočasnici došao do manastirske luke gde ga je sačekao otac Teodor, jedan od najuglednijih hilandarskih monaha. Odatle su kombijem krenuli na put prema petnaestak kilometara udaljenom Hilandaru.

Informer

Aleksandar Vučić na hidrogliseru kreće ka Hilandaru

Informer

Informer

Na ulazu u manastir u čast predsednika Republike istaknute su bile tri zastave - svetogorska, grčka i srpska, što se radi samo u izuzetno retkim slučajevima, prilikom posete najviših i najuglednijih gostiju.

Informer

Predsednik Vučić na Hilandaru

Šefa države svečano su u Hilandaru dočekali iguman Metodije sa monasima, a on je odmah potom krenuo u obilazak manastira i radova na obnovi, koji, evo, traju gotovo punih 17 godina.

Informer

Aleksandar Vučić je svojim domaćinima obećao da će država Srbija učiniti sve što je u njenoj moći da obnova bude završena u naredne dve godine.

Informer

Predsednik Vučić na Hilandaru

- Uzvišeno je bilo biti gost manastira Hilandar na Božić, na najradosniji pravoslavni praznik. Mnogo toga sam naučio i mnogo toga video, ali i dobio duhovno okrepljenje i posebnu snagu da se borim za Srbiju, da naša Srbija bude uspešnija, da bude još snažnija, da sačuvamo naše nacionalne interese. Hvala igumanu Metodiju, hvala i svim monasima na dočeku i prijemu, koji je zaista bio veličanstven... Mi ćemo da učinimo sve kao država da pomognemo obnovu na svaki mogući način i verujem da već za dve godine više neće biti kranova i da ćemo svima moći da kažemo da je Hilandar jedan od najlepših i najmoćnijih manastira na svetu - rekao je predsednik Vučić.

Informer

Informer