16.01.2021.

11:05

Foto:

Vesti

VUČIĆ POTVRDIO: Primiću kinesku vakcinu!

To je danas, prilikom dolaska milion doza kineske vakcine u Srbiju, rekao sam Vučić.

- Važno mi je da nisam bio među prvima da neki ne bi rekli da sam sebe spasavao. Važnije od toga da ja primim je da vakcinu prime najstariji u našoj zemlji - kaže predsednik.

Dodaje da je kineska vakcina dozvoljena za sve starije od 18 godina, a uskoro se, kaže, očekuje dozvola i za vakcinu za decu od 3 do 17 godina. To će biti prva vakcina ove vrste.

- Ova vakcina je uspešna skoro 90 odsto u Emiratima i ona je generalno gotovo sto odsto uspešna jer je verovatnoća da se zarazite, svedena na minimum - rekao je predsednik za kinesku vakcinu.

Kinesku vakcinu primiće i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Informer

Vučić

Podsetimo, prvu vakcinu koja je stigla u Srbiju, kompanije "Fajzer-Biontek", primili su krajem decembra premijerka Ana Brnabić, ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević i epdiemiolog Predrag Kon.

Po dolasku ruske vakcine, Sputnjik V primili su predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek.

Državni zvaničnici žele da time što se vakcinišu različitim vakcinama, pokažu građanima da su sve vakcine bezbedne i dobre.