01.02.2021.

15:10

Foto:

Vesti

AMBASADOR HOLANDIJE U OPROŠTAJNOJ POSETI KOD DAČIĆA! Pluh istakao značaj promene u radu Narodne skupštine!

Dačić je istakao je da će nastojati da na novoj funkciji doprinese unapređenju parlamentarne saradnje između Holandije i Srbije, kojoj u prethodnom periodu nije posvećivana dovoljna pažnja, navodi se u saopštenju Skupštine Srbije.

On je ukazao da skoro 40 godina nije bilo poseta predsednika dva parlamenta i izrazio spremnost da se, nakon izbora u Holandiji, organizuju razmene parlamentarnih poseta, kako na nivou parlamentarnih odbora i grupa prijateljstva, tako i na nivou predsednika parlamenata.

Dačić je informisao amabasadora o aktivnostima Narodne skupštine i planovima za dalji rad, a dvojica sagovornika razgovarali su i o nastavku međustranačkog dijaloga.

Pluh je pozdravio promene u radu Narodne skupštine ističući značaj donošenja Kodeksa ponašanja narodnih poslanika, organizovanje sednice Skupštine posvećene Izveštaju Evropske komisije o napretku, kao i razmatranje izveštaja nezavisnih institucija u parlamentu.

Takođe, holandski ambasador je istakao i važnost nastavka reformskih procesa u Srbiji, a Dačić je Pluhi poželeo mnogo uspeha u daljoj karijeri.