05.02.2021.

11:23

Foto:

Vesti

MOMČILO PERIŠIĆ IDE U ZATVOR! Bivši načelnik generalštaba Vojske Jugoslavije osuđen zbog ŠPIJUNAŽE!

Istom presudom nekadašnji pripadnici VJ Miodrag Sekulić i Vladan Vlajković kojima se na teret stavlja da su poverljiva dokumenta dostavljali Perišiću, koji ih je,kako se tvrdi,predao američkom diplomati Dejvidu Nejboru, osuđeni su na po godinu i po dana zatvora zbog odavanja vojne tajne.

Ova afera otkrivena je sredinom marta 2002. godine kada je Perišić uhapšen u motelu "Šarić" na Ibarskoj magistrali,gde je sedeo sa službenikom američke ambasade.On je u to vreme bio potpredsednik Vlade Srbije zadužen za bezbednost.

Informer

 

Postupak protiv Perišića započeo je 2004. godine,ali je godinu dana kasnije prekinut,pošto je otišao u Hag,gde je tamošnji Tribunal protiv njega vodio postupak zbog navodnog ratnog zločina.

Informer

 

Suđenje u Beogradu  za špijunažu bilo je zatvoreno za javnost,zbog iznošenja podataka koji su bili označeni kao državna tajna. Na ovu presudu sve strane u postupku imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.

Perišić: izboriću se za odbrabu časti i dostojanstva

"Kao što sam branio i odbranio svoju zemlju na frontu, tako sam u Hagu branio čast i ugled naroda, vojske i države i odbranio, sada se borim i izboriću se za odbrabu časti i dostojanstva svog i svoje porodice i cašnih oficira Vojske Jugoslavije i Vojske Srbije", rekao je Perišić novinarima ispred Specijalnog suda. Njegovi advokati su najavili da će uložiti žalbu na presudu