07.02.2021.

14:49

Foto:

Vesti

DA LI JE OVO REALNO?! ŠARIĆEV KLAN SLOBODNO VRŠLJAO PO VOJVODINI ZA VREME VLASTI BOJANA PAJTIĆA, a opozicija ga sada predlaže za vanstranačkog pregovarača!

Zanimljivo je da je Pajtić prvi izbor dela srpske opozcije za pregovarača, budući da su poznate njegove veze sa Darkom Šarićem i njegovim kriminalnim klanom.

Naime, dok je bio premijer Vojvodine, Pajtić je često bio gost hotela “Prezident”, čiji je pravi vlasnik bio upravo Šarić.

Ovo je potvrdio Nebojša Jestrović, jedan od vlasnika hotela na Paliću i saradnik Darka Šarića.

Takođe, specijalni sud u Beogradu u julu prošle godine osudio je na devet godina zatvora Darka Šarića kao organizatora kriminalne grupe koja je "oprala" više od 20 miliona evra prljavog novca, za koji se veruje da je stečen krijumčarenjem kokaina.

Informer

Bojan Pajtić

U optužnici se navodi da je Šarić novac stečen trgovinom droge investirao u kupovinu, uzimanje pod zakup i preuzimanje pojedinih preduzeća, poljoprivrednog zemljišta i drugih nepokretnosti, uglavnom na području Vojvodine.

Iz ovoga je jasno je da je Šarićev klan neometano mogao da obavlja svoje kriminalne poslove po Vojvodini dok je Pajtić bio na vlasti.

U novembru prošle godine Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio Šarića na 15 godina zatvora, kao organizatora grupe koja se tereti za krijumčarenje ukupno 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.