10.02.2021.

13:51

Foto:

Vesti

JAČATI I UNAPREDITI SARADNJU SRBIJE I IRSKE! Selaković se sastao sa Sajmonom Kovenijem!


Selaković je konstatovao da je potrebno ojačati međusobnu komunikaciju na visokom nivou i ovom prilikom uputio poziv ministru Koveniju da poseti Beograd, dodavši da bi to bio podstrek za intenziviranje bilateralnih odnosa, saopštilo je Ministarstvo.

Dodaje se da je poslednja poseta na nivou ministra inostranih poslova Srbiji bila 2007. godine.

Selaković je ukazao na važnost redovnog razmatranja pitanja Kosova i Metohije u Savetu bezbednosti UN, i naglasio važnost Irske u aktivnostima ovog tela, posebno sada kada je preuzela mesto nestalne članice SB UN za 2021-2022. godinu.

On je istakao je da je Srbija u potpunosti posvećena normalizaciji odnosa sa Prištinom, kao i da je to postizanje kompromisnog rešenja prihvatljivog za obe strane.

Selaković je ponovio da je strateško opredeljenje Srbije za punopravno članstvo u EU i dodao da je naša zemlja veoma posvećena reformskom procesu i evrointegracijama.

On je izrazio zahvalnost na podršci Irske na tom putu.

Poručio je da bi ekonomske odnose Srbije i Irske trebalo unaprediti i dati podsticaj trgovinskoj razmeni, istakavši mogućnost unapređenja poslovne klime u Srbiji kako bi se privuklo više irskih investicija.