12.02.2021.

10:26

Foto:

Vesti

SELAKOVIĆ ČESTITAO KINESKU NOVU GODINU: Uspešan razvoj Kine i opštu dobrobit prijateljskom narodu

Povodom Praznika proleća - Lunarne nove godine, Selaković je izrazio spremnost da u nastupajućoj godini, zajedno s kineskim ministrom spoljnih poslova pruži lični doprinos daljem produbljivanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Srbije i Kine.

Kako je naveo u čestitki, produbljivanje saradnje biće učinjeno i kroz saradnju ministarstava spoljnih poslova, kao mostova saradnje dveju zemalja.

Naveo je da su iskreno prijateljstvo, međusobno uvažavanje, razumevanje i podrška u najvažnijim pitanjima, postojana osnova bliskih bilateralnih odnosa Srbije i Kine.

Selaković je naglasio i punu posvećenost Srbije daljem jačanju saradnje u okviru mehanizma Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, kao i inicijative "Pojas i put", čiji je cilj globalni prioritet.

- Želim još jednom da Vam zahvalim na nesebičnoj pomoći koju je Kina uputila Srbiji u kritičnom trenutku borbe protiv kovid-19. Za nas je od posebnog značaja što nam je omogućeno da budemo prva država u Evropi kojoj su isporučene kineske vakcine, što će doprineti uspešnom suzbijanju te bolesti u našoj zemlji - naveo je šef srpske diplomatije.