18.02.2021.

17:25

Foto:

Vesti

VUK JEREMIĆ PO KO ZNA KOJI PUT POKAZUJE SVOJU OTROVNU NAMERU! Petković: On želi da potkopa diplomatske pozicije Srbije!

Još opasnije od toga, s direktnim predumišljajem on po svom oprobanom receptu želi da potkopa diplomatske pozicije Srbije u trenutku kada se naša zemlja suočava sa ozbiljnim pritiscima u vezi s iznalaženjem rešenjem oko Кosova i Metohije. 

Jedini koji se, pored Vuka Jeremića diče i hvale njegovim "diplomatskim uspesima" oko Кosova i Metohije jesu politički predstavnici Albanaca u Prištini. 

Sve što građani treba da znaju o njegovom učinku kao šefa diplomatije jeste da je zbog svojih "pobeda" pred Međunarodnim sudom pravde bio heroj svih naslovnih strana u Prištini na kojima su mu se albanski političari otvoreno zahvaljivali što im je učvrstio nezavisnost. 

Srbiji je, s druge strane, vezao ruke u borbi za Кosovo i Metohiju i unapred nam izbio većinu argumenata za osporavanje protivpravne secesije. 

Nije, da budem sasvim iskren, Jeremić radio samo za interese Prištine. 

Svoju poziciju šefa diplomatije iskoristio je i za lično bogaćenje i stvaranje veza sa međunarodnim kriminalcima poput njegovog prijatelja Patrika Hoa, pravodnažno osuđenog pred sudom u Njujorku za pranje para i korupciju. Ili za unosne poslove sa svojim "bratom sa Harvarda Emilijom Lozojom" koji je u izručen Meksiku zbog finansijskih malverzacija. 

Zato ne čudi da se Jeremićeva "diplomatska ofanziva" na Srbiju uvek pojačava paralelno sa međunarodnim pritiscima na našu zemlju. U tome on vidi šansu da ponovo dođe na vlast. 

Od čoveka koji je bez izuzetka, uvek i dosledno radio samo za lične finansijsko-političke interese, ne može se ni očekivati da nacionalne interese stavi na prvo mesto.