20.02.2021.

10:54

Foto:

Vesti

Do kraja godine STANOVI ZA PRIPADNIKE SNAGA BEZBEDNOSTI! Momirović i Vulin obišli gradilište u Zemunu

Predviđeni rok za završetak prvih od 1.000 stanova u Zemunu je do kraja decembra 2021. godine.

Posle obilaska stanova u fazi izgradnje ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najavio prve predaje ključeva pripadnicima snaga bezbednosti u nekoliko gradova Srbije.

- U aprilu predajemo 500 stanova u Novom Sadu, 200 u Kragujevcu, 200 u Kraljevu. Radimo jako na tome da u narednih nekoliko godina ni jedan pripadnik snaga bezbednosti nema nerešeno stambeno pitanje - rekao je on.

Dodao je da je to bitno da pripadnici službi bezbednosti imali jasne privilegije i jasnu perspektivu koje se ne ogledaju samo u plati već i da uz kredite koje stimuliše država kupe stanove po ceni od 500 evra po kvadratnom metru a koji realno vrede mnogo više.

- To je realni benefit koji ova država njima daje, a potrebu za tim je prepoznao predsednik republike pre nekoliko godina. To je projekat koji je realan i ovde vidimo 1.000 stanova koji će u narednih godinu dana biti završeni - rekao je on.

Informer

Tomislav Momirović

On je najavio da će naredne godine početi sa izgradnjom još 2,5 hiljade stanova.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je da planske i organizovane izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti nije bilo decenijama u Srbiji dok je nije pokrenu predsednik Vučić.

- Svaki pripadnik službi bezbednosti zna da država brine o njemu. Zna da je njegova porodica sigurna i zbrinuta, a da će on moći da se posveti samo onome što jeste njegov posao - zaštiti naše države, zaštiti zakona i reda - rekao je on.

Istakao je da se radovi na izgradnji stanova izvode na vreme i da je veoma zadovoljan kvalitetom.

Naglasio je da svi pripadnici koji su zaključili ugovor o kupovini stana, ali i oni koji će ih zaključiti mogu da budu potpuno sigurni da će dobiti stanove najboljeg kvaliteta po najboljoj mogućoj ceni.

- Ovo je primer kako država vodi računa o svojima. Kako vredi biti deo državnog aparata. Možda će plata negde da bude veća ali da imate zaokružen sistem u kome živite, da ćete dobiti stan, da se vodi računa o lečenju vaše porodice, o mogućnosti da vaša deca budu zaposlena u sistemu bezbednosti zato što su vaša deca e pa to nije baš tako lako naći - rekao je on.

Informer

Vulin i Momirović

Dodao da su i policija, i vojska i BIA tu kada naiđu teška vremena i tada ne pitaju šta je država uradila za njih.

- Zato baš treba da im budemo zahvalni u ovim trenucima kada se Srbija uporno i hrabro bori sa organizovanim kriminalom, i ovo je samo jedan od način da im kažemo hvala - rekao je on.

Ovom prilikom ministar Momirović je ocenio da je dinamika izvođenja radova solidna, a na izvođača je apelovao da se pojača tempo.

Rekao je da je za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti država izdvojila značajnu sumu novca, da na izgradnji rade srpske firme, i da se proizvodima srpskih firmi stanovi i opremaju.