23.02.2021.

18:06

Foto:

Vesti

/VIDEO/ PREDSEDNIK VUČIĆ POSLE SEDNICE PREDSEDNIŠTVA SNS OBJAVIO NEŠTO ŠTO U ISTORIJI SRBIJE NIJE ZABELEŽENO: Mi ćemo 1. decembra imati SEDAM različitih autoputeva u izgradnji!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se medijima posle sednice Predsedništva

- Najpre smo razgovarali o izuzetnom rezulatatu na izobrima na KiM. Govorili smo i o poseti Miroslava Lajčaka. Za očekivati je zajednički pritisak EU i SAD na našu zemlju, da ispunimo zahteve oko, kako Amerikanci kažu, priznanja Kosova. To je besmisleno da slušamo kada pričaju Amerikanci, ali nam predsotji nesumnjivo težak period. Moramo sačuvati poziciju Srbije koja ekonomski najbrže raste i sa tom povećanom moći u ekonomskom, ali i u svakom drugom smislu, zato ćemo bitri izloženi različitim pritiscima sa svih strana - rekao je predsednik Vučić.

Informer

- Danas smo imali više sastanaka, razgovarali smo gotovo sa svim ministrima. Računamo da bismo mogli da još više uažemo u značajne projekte u drugom delu godine, ali i da dodatno pomognemo građanima ako bude uslova, ali za to nam je potrebna velika stopa rasta. Do kraja avgusta ćemo da otvorimo novi deo Kliničkog centra. 

- Dogovreno je kada epidemiološke mere malo popuste, da održimo sednicu Glavnog odbora, to će biti negde u aprilu ili maju. Cilj je da se u Preševu izborimo za dva mandata, Srpske liste. A istovremeno da u Zaječaru i Kosijeriću da ostvarimo dobar rezultat na lokalnim izborima. Biće nam veoma teška utakmica.

- Lično sam insistirao i rekao sam ljudima danas na više sastanaka. Moraćemo da pravimo rezove unutar stranke. Biće ozbiljnog podmlađivanja. 

- Mi moramo sebe da menjamo, a o drugima ne moramo da pričamo. 

Informer

Nakon govora, krenula su pitanaj novinara.

Najpre se pričalo o oštrijim merama i koronavirusom.

- Ja to ne mogu da vam kažem, ali svakako nije prijavo. Računajte da imamo relativno sigurnih 300.000 ljudi, zato što je prošlo 15 dana od revakcinacije. Morate da budete strpljivi. Uradili smo sve što možemo, imamo četiri vakcine, najbolji smo u Evropi uprkos brutalnoj kampanji laži kako je trebalo da vakcinišemo nekoga kada nije trebalo da ga vakcinišemo. Ne smem ni da vam kažem koliko košta, 40 miliona smo platili lekove. Nemci, Šveđani pa mi na tom spisku. Sve smo se postarali da nabavimo. To će nam stići u aprilu ili najkasnije, ako se ne varam, početkom maja. Neko uvek pronalazi razlog da vas napadne zato što ne mogu da urade ništa. Situacija nije laka, nije jednostavna i sada se mnogo berže bolest širi nego ranije, ali po broju mrtvih i dalje to ne raste, ali se plašim da će to da dođe za sedam dana. 

Informer

- Znate li koliko se ljudi sinoć zarazilo u Novom Sad? Ali šta da radite ne možete ljudima da zabranite. Ovo traje dugo. Svako od nas mora da se opusti po nekad. Ja uzmem pa popijem nekoliko čaša vina i tako se opustim, neko voli da izađe, neko treći na treći način i to je jednostavno tako. Da budem iskre, kada pogledate i brojeve u regionu mi smo najbolji, ali opet svakako nije dobro što imamo mrtve. Da ste mene pitali ja bih voleo da je bilo 5.000 ljdui na stadionu protiv Milana, ali ja se ne pitam - rekao je predsednik. 

O Kuritju

- Što se tiče genocida, on se gađa terminima, mogao bi malo bolje to da prouči. Trudim se da ne odgovaram na uvrede koje on izgovara. Dobro je da ne širitie tu vrstu loše atmosfere. Što se tiče Srpske liste oni moraju da daju mandat, da li će to Srpska lista da prihvati videćemo.

Informer

- Videli ste juče, zbog tuče dve grupe mladića, unaopred zakazane, oni su pokušali da optuže čak i mene, ali pokušao je Kurti da optuži i Srpsku listu da je neko iz političkih ratzloga napao sina Nenada Rašića. On je došao na tu tuču zakazanu, nisi krenuo u školu nego na tuču. Posle Kurtijeve histerije samo sam gledao kakvim će lažima da se to nastavi. Gledao sam kakve će laži da nastavi da izgovara. Mi imamo sve podatke i ko je krenuo tuču, i zbog koje devojke, i ko je koga nazvao šiptar. Sve podatke imamo - istakao je predsednik Vučić.

Strane investicije

- Verujem da ćemo početkom aprila imati najjaču japansku investiciju na teritoriji Srbije. ne smem da pričam o više detalja zato što je to dogovor sa investitorima.

- Želeo bih da se još jednom osvrnem na činjenice koje smo dobili i od građana. Zahvalio bih se ljudima na podršci koja je na neverovatnom nivou, ali to neće trajati  ni  tri dana ako ne budemo ozbiljno i dalje pristupali radu. Imaćemo sedam autoputeva u izgradnji u Srbiji.