01.03.2021.

10:04

Foto:

Vesti

OVAJ SE OPET POZIVA NA STRANCE! Sudija Stepanović tvrdi da ne poznaje Kokezu i da ga nije učio da odbije poligraf!


Uprkos tome što je, kako tvrde izvori iz istrage, Kokeza na salušanju više puta pomenuo sudiju Stepanovića tvrdeći da mu je upravo on savetovao da odbije poligraf, u saopšenju Višeg suda se navodi da njihov predsednik ne poznaje prvog čoveka FSS.

Zanimljivo je da se povodom saznanja sa Kokezinog saslušanja nije oglasio sam Stepanović, nego u njegovo ime to čini Viši sud. Verovatno svi zaposleni u tom sudu pouzdano znaju da sudija Stepanović ne poznaje Kokezu i da mu nije savetovao da odbije detektor laži.

Kao glavni "argument" za ove tvrdnje u saopštenju Višeg suda povlači se izveštaj za Srbiju izvestioca Evropskog parlamenta Vladimira Bilčika u kome se pominju predmeti koji moraju biti rešeni ukoliko Srbija želi da nastavi svoj pregovarački put u pogledu Poglavlja 23.

Sudija Stepanović, koji se i sam hvali dobrim kontaktima sa strancima, i ovog puta se poziva na strance, ali će biti interesantno šta će pokazati dalja istraga afere "Kokeza" i ko je od njih dvojice govorio istinu.

Informer

Podsetimo, Slaviša Kokeza odbio je juče na saslušanju u SBPOK poligrafsko ispitivanje. Čak nije hteo da odgovori ni na pitanje o pripremi ubistva visokih državnih funkcionera, odnosno predsednika Srbije Aleksandra Vučića...

Prema našim saznanjima Kokezi je juče tokom saslušanja u prostorijama SBPOK ponuđeno da na detektoru laži otkloni sumnje da ima veze sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka, odnosno da je prema navodima nekih saslušanih u istrazi učestvovao u nameštanju poslova obezbeđenja u klubovima.

Kokeza je, kako saznajemo, odbio da na ova pitanja odgovara na poligrafu. Nakon toga operativci su mu ponudili da na detektoru laži odgovori na pitanje u vezi sa pripremama za ubistvo visokog državnog funkcionera, odnosno predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Na pitanje operativaca, zašto ne želi da se podvrgne ovom vidu ispitivanja odgovorio je da ga je to savetovao predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandra Stepanović.

Vučić: Ne mogu da verujem, imao sam puno poverenje u njega!

Upitan da prokomentariše privođenje predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao:

- Dobio sam sve neophodne informacije. ne bih da se izjašnjavam na bilo koji načiun osim, da ne razumem zašto čovek u kojeg sam imao poverenja odbija poligraf, posebno zato što mu je rečeno da samo sa jednim može da ide Iako je ključnoo pitanje da li je učestvovao u planiranju moje likvidacije on je odbio. To je vrlo čudno. Ne mogu da poverujem u to. Vidi se i po mom raspoloženju kako me do pogodilo i koliko sam tužan - rekao je predsednik Vučić.