01.03.2021.

18:50

Foto:

Vesti

Ministar Dmitrović u Somboru: Podrška Servisu za roditeljstvo! /Foto/

Servis za roditeljstvo u Somboru opslužuje 50 porodica, odnosno 255 korisnika, a dostupan je ukoliko su oba roditelja zaposlena i imaju dvoje ili više dece do 15 godina starosti. Servis podrazumeva, besplatne usluge pomoći u kući vezane za odgajanje dece, pranje i peglanje... Grad Sombor finansira komunalne i troškove radne snage.

Informer

- Pored Servisa za roditeljstvo, finansiranja vantelesne oplodnje ili pomoći nezaposlenim porodicama, Sombor može da se pohvali i vrtićem u seoskoj sredini. Za sada radi jedan, a u planu je otvaranje još jednog - rekao je gradonačelnik Ratković.

On je dodao da se Sombor oslanja na ulaganje u poljoprivredu, u osnivanje agro -biznis centara i osnivanje poljopivrednih zadruga.

Informer

Ministarstvo će, prema rečima ministra Dmitrovića, podržati napor lokalnih samouprava za kupovinu kuća na selu. U saradanji sa ostalim ministarstvima u Vladi Srbije, nastojaće da se mladim bračnim parovima omogući zasnivanje porodice uz mogućnost pokretanja sopstvenog biznisa u ruralnim područjima.

Današnjem sastanku u Somboru prisutvovali su državna sekretarka u Minisrarstvu za porodicu i demografiju Milka Milovanović Minić, Siniša Borota, pomoćnik gradonačelnika Sombora, kao i Darko Smiljanić član Gradskog veća za socijalnu zaštitu.