04.03.2021.

17:40

Foto:

Vesti

UDRUŽENJE NOVINARA I MEDIJSKIH RADNIKA OSUDILO JEZIVE PRETNJE SMRĆU UPUĆENE DRAGANU J. VUČIĆEVIĆU!

Predstavnici medijskih udruženja podsećaju da su svaki put dizali glas protiv ovakvih i sličnih pretnji i da je to postao manir nedopustiv za razvoj demokratije i novinarstva u društvu poput našeg.  

U komentaru na vest pod naslovom "Voditelj Nova S divljao za volanom! Darko Mitrović vozio duplo brže od propisanog ograničenja!" stoji poziv na ubistvo glavnog i odgovornog urednika Informera Dragana J. Vučićevića.

- Dragan J. Vučićević mora biti ubijen. Go*no raspalo udarićemo te kad se najmanje nadaš i gde će najviše da te boli. Gagi sve ima svoj kraj - piše u komentaru na Informerovom portalu osobe koja se potpisuje kao "Orlovi iz Njujorka".

Udruženja novinara i medijskih radnika pozivaju policiju i tužilaštvo da rade odgovorno i savesno svoj posao i istraže ko stoji iza ove pretnje, kao i da obaveste javnost, a pre svega novinarska udruženja o tome. 

Кako prolazi vreme, sve češće su novinari, urednici i medijski radnici izloženi najrazličitijim oblicima nasilne retorike, pa i pretnjama smrću. 

To nije atmosfera u kojoj treba da se odvija razvoj i aktuelan rad medija.