08.03.2021.

16:01

Foto:

Vesti

Dmitrović apelovao na podizanje svesti o problemu nataliteta

Dmitrović je u razgovoru sa gradonačelnikom Nenadom Lukačem saznao da Kikinda izdvaja značajna sredstva za socijalnu zaštitu, ali i da su za problem demografije od presudnog značaja infrastrukturni projekti, saopšteno je iz kabineta ministra.

- Od gradonačelnika Lukača smo čuli da je najvažniji projekat za ovaj deo Srbije gradnja puta koji bi bio najkraća veza od Sombora do Kikinde. Put bi povezao Zapadnobački, Južnobački i Severnobanatski okrug i omogućio vezu između graničnih prelaza Bački Breg, ka Mađarskoj i prelazu Nakovo, prema Rumuniji - rekao je Dmitrović.

Planirana saobraćajnica sa četiri trake, spojiće Sombor, Kulu, Vrbas, Srbobran, Bečej i Kikindu.

- Od velike važnosti je i da se omogući da granični prelaz Nakovo bude otvoren 24 časa, a ne kao do sada od 7 do 19 časova, što će omogućiti veći promet ljudi i robe - rekao je ministar za brigu o porodici i demografiju.

Lukač je istakao da Kikinda za socijalna davanja izdvaja 145 miliona dinara godišnje od čega 90 miliona za brigu o porodici. On je rekao da je u planu otvaranje Kancelarije za smanjenje siromaštva u Kikindi, kojom bi se objedinile mere socijalne zaštite i populacione politike.